Característiques
  • Activitat Activitat
  • Data inici Divendres 19 de maig
  • Data finalització Divendres 19 de maig
  • Hora 15:30h
  • Lloc Escola municipal
  • Preu
    Gratuït

El museu fa 50 anys! Xiuxiueig poètic i Jocs d’infantesa

El museu fa 50 anys!

Alumnes de l’Escola Mossèn Cinto

Els alumnes de cicle Superior de primària expliquen com va viure la gent de Folgueroles la inauguració de la Casa Museu. El poble, l’any 1967, vivia en plena dictadura i va celebrar l’esdeveniment amb discreció sense els excessos orquestrats pels governs franquistes el 1945 i 1952. Els  actors polítics, d’ideologia ben diferent -com el metge i el mestre republicans confinats al poble i l’alcalde franquista confluïen per fer realitat un antic anhel comú que la guerra havia estroncat, tenir un museu que fes honor al poeta.

Jocs d’infantesa

Els alumnes d’educació infantil, de cicle Inicial i Mitjà prendran com element de treball els jocs d’infantesa de Jacint Verdaguer, en concret en el pròleg del llibre  Al Cel  en el qual el poeta recorda un joc d’infantesa que consistia en posar-se una marieta a la ma i observar com arrencava a volar.  A partir d’aquest relat els tres cicles educatius prepararan activitats.

Xiuxiueig poètic

Es tracta de recitar, comprendre i compartir  poemes curts que expressen emocions i  posen  paraules als amors, les  pors, els secrets, les incerteses de la condició humana. Els alumnes es repartiran per l’espai tot xiuxiuejant poesia ala espectadors que, al seu torn, es convertiran també en xiuxiuejadors. 

El museu fa 50 anys! Xiuxiueig poètic i Jocs d'infantesa