Al Cel, un bon preludi a Sant Jordi

21.04.2017

Presentacions

La presentació del llibre Al Cel de Jacint Verdaguer al temple Romà de Vic va ser un èxit tant de públic com de vendes.

En Pere Tió, el curador de l’edició, havia preparat un guió especial per a la presentació i l’acte va ser molt ric i  amè.

Carme Torrents va fer una introducció explicant com es va crear Verdaguer Edicions dins la Fundació Jacint Verdaguer i quins eren els resultats obtinguts i els reptes de futur.
A continuació, l’ Arnau Tordera va interpretar amb veu i guitarra la peça que tanca la primera part de Verdaguer. Ombres i maduixes. En Pep Paré va parlar del llibre Al Cel i va elogiar  la tasca que ha portat a terme en Pere Tió per a l’edició del llibre tant pel seu  rigor com per a l’anàlisi interpretativa en el marc de la literatura europea. El curador, Pere Tió, va explicar com  va descobrir la literatura romàntica catalana a través de Canigó i del llibre Al Cel. A continuació, els dos estudiosos van iniciar una mena de diàleg en què a través del comentari de poemes donaven peu a la lectura de versos del llibre, interpretats per Margarita Tió o bé l’Arnau Tordera i també a lectures en aquests cas en llengua francesa, de textos de Baudelaire, Nérval, o bé de Wordsworth i Vinyoli interpretats per Bruna Cararach.

La publicació d’aquest llibre vol contribuir una vegada més a difondre l’obra de Verdaguer.

El cel segons Jacint Verdaguer. Núvol 11.04.17

Al Cel un bon preludi a Sant Jordi
  • Al Cel un bon preludi a Sant Jordi
  • Al Cel un bon preludi a Sant Jordi