Maleïda 1882 candidata als XII Premi Gaudí

14.11.2019

Premis

L’Acadèmia del Cinema Català selecciona Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto com un dels deu documentals candidats als XII Premis Gaudí. Les candidatures es van fer públiques el dia 30 d’octubre coincidint amb la Festa de candidats. L’equip, amb Albert Naudin, el seu director, al capdavant, vivia la notícia com un reconeixement al treball intens de més de tres anys. La pel·lícula segueix en cartellera i ja s’ha projectat a més de 30 sales i l’han vist prop de 5.000 espectadors. 

Durant el mes de novembre el acadèmics fan la primera volta de votacions. La cursa dels Gaudí finalitza el dia 19 de gener amb la gala de lliurament dels premis. 

Sinoposi
Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, pel•lícula documental que recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto) l’any 1882, partint de la Seu d'Urgell a peu. A través dels versos del poeta l’espectador descobreix un Verdaguer desconegut, l’aventurer, explorador i muntanyenc, pioner a casa nostra. El documental reprodueix les condicions, la vestimenta, els equips de muntanya de l’època i l’ambient de finals del s.XIX en els pobles per on va passar de l'Alt Urgell, Pallars i Aran.

Maleïda 1882 candidata als Premis Gaudí