Característiques
  • Activitat activitat
  • Data inici 16.11.2021
  • Data finalització 28.11.2021
  • Hora 10:00h
  • Lloc Casa Museu Verdaguer (C. Major, 7)
  • Preu
    Gratuït

Homenatge a Böcklin i Verdaguer. Prorrogat fins el 9 de gener

La Fundació Jacint Verdaguer exposa, del 16 al 28 de novembre, Homenatge a Böcklin i Verdaguer de l’artista Jordi Cerdà, a la segona planta de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles.

El lloc i el moment no són a l’atzar. La sala escollida conté la mostra permanent Dos creadors: Verdaguer – Perejaume i posa en relacio; els dos artistes. Des de contemporaneïtat, Perejaume s’apropa a Verdaguer i li dóna veu a través de llenguatges tan diversos com la pintura, el dibuix, el gravat o la intervenció en el paisatge i accions artístiques. És en aquest espai, on l’obra de Verdaguer és el punt de partida de noves creacions, que s’exposa l’obra de Cerdà.

Així mateix, aquest novembre 2021 se celebra a Barcelona, Vic i Folgueroles l’onzè Col·loqui Internacional Verdaguer, una edició que sota el títol ‘Apropiacions i presències’ convida a explorar aquella “espessa voluntat de romandre entre nosaltres” (escrivia Perejaume) del poeta Verdaguer. El Col·loqui proposa la indagació en l’ampli ventall de les continuïtats creatives en què ha anat projectant-se, les maneres amb què ha estat apropiada la seva presència i les condicions de l’exposició a la seva obra.

L’artista Jordi Cerdà, amb els seu Homenatge a Böcklin i Verdaguer fa una doble aportació. En primer lloc, durant el Col·loqui, amb el seu comentari i apropament de l’obra al públic. I en segon lloc, a l’espai expositiu de la Casa Museu on amplia i fa visible com, dins la distància temporal i artística, Verdaguer estableix diàleg creadors de tots els temps.

Böcklin i Verdaguer, Jordi Cerdà Böcklin i Verdaguer, Jordi Cerdà

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ