Característiques
  • Activitat Exposició temporal
  • Data inici 08.10.2022
  • Data finalització 20.10.2022
  • Hora 18:30h
  • Lloc Sala de Plens de l'Ajuntament de Folgueroles
  • Preu
    Gratuït

Inauguració de l'exposició: 'Músic de tot cor' a Folgueroles

Del 8 al 20 d'octubre es podrà veure a Folgueroles (Sala de Plens de l'Ajuntament) l'exposició temporal Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés, 1896-1967.

L'exposició s'inaugurà el dissabte dia 8 d'octubre coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni i, posant en valor el llegat musical del compositor, es va cloure l'acte amb el concert Cantar Verdaguer, de la formació coral Cor País Meu. L'acte comptà amb la participació de la comissària, Liliana Tomàs, l'alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, i Ramon Manent, director del Cor País Meu.

En paraules de Liliana Tomàs, comissària de l'exposició i neta del músic, aquest fou "actiu i incansablement entregat a la cultura del país, ja que la seva aportació al patrimoni cultural català és insubstituïble, tant per la quantitat com per la qualitat de la seva obra, a través de l'estudi i la investigació. Va realitzar una important tasca de recerca i de recull de cançons, danses i músiques instrumentals populars i, d'aquesta manera, va treballar per preservar i promoure la música popular com a patrimoni de la cultura catalana." A més, la seva connexió amb Jacint Verdaguer és significativa, ja que va musicar fins a set poemes de Verdaguer. 

Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés 1896-1967 Cartell de l'exposició
Update cookies preferences