Característiques
  • Activitat Exposició temporal
  • Data inici 21.10.2022
  • Data finalització 21.10.2022
  • Hora 19:00h
  • Lloc Biblioteca Verdaguer, Centre Cultural de Folgueroles (Sala de lectura)
  • Preu
    Gratuït

Inauguració de l'exposició 'Sota Censura', de Manuel de Pedrolo

La Casa Museu Verdaguer exposa fins el 18 de desembre a Folgueroles la mostra Sota Censura. Manuel de Pedrolo, retrat d'un segle de lluita, una producció del Museu Municipal de Cervera, que proposa un recorregut pel segle XX de la mà de Manuel de Pedrolo, autor que va utilitzar el poder de l’escriptura en un sentit ampli i compromès. 

La inauguració tindrà lloc el divendres 21 d'octubre, a les 19h, amb la participació de la comissària de l'exposició i alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan i Vallverdú. Amb la participació de l'alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, de la regidora de cultura, Carme Torrents, la directora del Museu Municipal de Cervera, Carme Bergés, i la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix.

La mostra s'ubica a la Sala de Lectura Verdaguer (Centre Cultural) un any després de la seva obertura, en una mostra de col·laboració entre l'espai municipal adreçat als lectors i la Casa Museu. 

El relat, distribuït en tres àmbits dins de la Sala de Lectura, aborda la dimensió més política i social d’un Pedrolo que posa la literatura al servei d’un ideari. A través dels seus textos, podem resseguir aspectes fonamentals de la nostra història com el catalanisme polític, la lluita obrera, l’alliberament de la dona, la llibertat d’expressió i un llarg etcètera que construeixen l’univers pedrolià i posen lletra a cent anys de lluita.

La Casa Museu Verdaguer i el Museu Municipal de Cervera, com a museus d’història, formen part de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya, i compten amb el seu suport per a fer possible aquesta col·laboració.

 

 

 

Inauguració de l'exposició 'Sota Censura', de Manuel de Pedrolo

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ