Característiques
  • Activitat Presentació de llibre
  • Data inici 24.04.2022
  • Data finalització 24.04.2022
  • Hora 12:00h
  • Lloc Museu Etnològi del Montseny, La Gabella, Arbúcies
  • Preu
    Gratuït

Presentació d'Aires del Montseny al Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies

Amb Llorenç Soldevila, verdaguerista i curador; Antoni Pladevall, escriptor i bon coneixedor del patrimoni literari al Montseny;  i Jordina Boix, directora de la Fundació Jacint Verdaguer i de Verdaguer Edicions. 

Aires del Montseny, a cura de Llorenç Soldevila (Verdaguer Edicions, 2020) és l'edició crítica del penúltim llibre publicat en vida de Jacint Verdaguer (1901). Considerat una veritable antologia que comprèn textos de vora quaranta anys del poeta, esdevé una síntesi vital, ideològica i estètica, una mostra reeixida de memòria autobiogràfica, i, fins i tot, un testament. 

Aires del Montseny està compost de trenta‐cinc poemes i tres proses finals, que exalten la creu de Matagalls. S’obre amb un pròleg útil per a copsar el pes emotiu que el Montseny tingué sobre Verdaguer i, significativament, amb un poema dedicat a la Verge. També hi destaquen intents de renovació de l’utillatge estètic i dels interessos temàtics, com testimonia «La veu del Montseny».

 

Aires del Montseny a Arbúcies Coberta d'Aires del Montseny (OCEC, Verdaguer Edicions, 2020)

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ