Característiques
  • Activitat Activitat
  • Data inici 10.09.2021
  • Data finalització 19.09.2021
  • Hora 10:00h
  • Lloc Moll de la Fusta de Barcelona
  • Preu
    Gratuït

Primavera, de Verdaguer, a La Setmana

El proper divendres 10 de setembre, a les 18.30h es presenta a l'escenari 2 de la Setmana del llibre en Català (Moll de la Fusta de Barcelona) el llibre Primavera, la darrera novetat de Verdaguer Edicions i el darrer dels 14 volums de la col·lecció Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer.

Un acte a càrrec de M. Àngels Verdaguer, una de les curadores de l'obra, i Anna Maluquer, poeta i lectora.

Verdaguer Edicions, estarà situada durant els 10 dies de la fira al mòdul número 11 de la Fira.

Sinopsi

'Primavera', de Jacint Verdaguer, és la segona edició revisada de 'La Pomerola. Primavera', i substitueix la primera editada el 2013. L'aparició, el 2019, d’un manuscrit al·lògraf localitzat en el fons Francesc Matheu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, demostra, sens cap dubte, que Verdaguer el 1896 va presentar el poema —amb el títol 'Primavera'— als Jocs Florals de Barcelona. El poema obtingué una menció honorífica a la Flor Natural, però el fet fou silenciat, ja que només consta a les actes no publicades del certamen.
Editem, en aquest volum de l'Obra Completa en Edició Crítica, la darrera versió coneguda d’aquesta remarcable composició no publicada per Verdaguer ni pòstumament pels marmessors ni per Matheu que en guardava la còpia. Més de cent anys hem hagut d’esperar per conèixer l’últim poema llarg verdaguerià, escrit a 51 anys, en ple conflicte, amb el qual volia provar la seva plena capacitat creativa. A 125 anys de la participació als Jocs, publiquem 'Primavera', que té un evident fons autobiogràfic —el vell trobador torna a la masia de la seva infantesa on ja ningú no el coneix i conta com, dalt la Pomerola, visqué l’èxtasi iniciàtic de la poesia.

Primavera, de Jacint Verdaguer, a cura de M. Àngels Verdaguer, Ricard Torrents i Ramon Pinyol. Verdaguer Edicions, 2021.
Col·lecció Obra Completa Edició Crítica
Pàgines: 306
Rústica Amb solapes
Mides: 13 x 21
PVP: 23 €
Publicació: Maig 2021
ISBN 978-84-944586-7-5
Més info: http://www.verdagueredicions.cat/cataleg/primavera/

Primavera, de Verdaguer, a La Setmana La Setmana del llibre en català

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ