Acte de lliurament del III Premi Verdaguer de Recerca

12.12.2022

Premis

Aquest dissabte 10 de desembre es va celebrar a Folgueroles l’acte de lliurament del III Premi Verdaguer de Recerca a l’investigador i poeta Jaume Coll Mariné. 

L'acte va comptar amb els representants de les institucions convocants del premi i en nom seu van intervenir la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix; l’alcalde de Folgueroles i president de la Fundació Jacint Verdaguer, Xevi Roviró i Alemany; Josep M. Domingo, membre de la Societat Verdaguer en representació del jurat; la responsable d’activitats del Museu d’Història de Barcelona, Teresa Macià; i la directora de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris, M. Àngels Verdaguer, en representació de la UVic-UCC.

L’acte formalitzava així el lliurament de la 3a edició del premi que promou l'entrada de nous investigadors a l'obra de Verdaguer i feia un reconeixement al guardonat, Jaume Coll Mariné.

El premiat va donar les gràcies a les institucions representades a l’acte, així com als assistents, i explicà que fou a partir de la seva tesi dedicada a Segimon Serrallonga que s’endinsà en el Càntic dels càntics de Verdaguer. De fet, tal com ho descriu Coll “segurament sense l’acostament a Serrallonga no hagués emprès el viatge, o la gosadia, de voler editar un díptic com ‘Los jardins de Salomó’ i la traducció dels ‘Càntic dels càntics’.” Jaume Coll explicà el seu interès en la literatura mística i assegurà que seguirà estudiant l’obra Càntic dels càntics, de Verdaguer, per “veure quins mecanismes pren Verdaguer per crear la seva poesia mística”.

L'acte va comptar amb l’acompanyament artístic de la poeta Núria Armengol i el músic Cai Godayol. En una tria de poemes a cura de la Núria Armengol dels textos de Verdaguer extrets del llibre Pobresa, de Pere Tió (entre els assistents), i també obra del poemari Un arbre molt alt del mateix Jaume Coll.

 

Vegeu aquí la galeria de fotos de l'acte.

 Acte de lliurament del III Premi Verdaguer de Recerca
Update cookies preferences