Folgueroles homenatjarà Verdaguer amb versos i flors el dia del seu 175è aniversari

04.05.2020

Actualitat

Sota el lema ‘Cobriu-me de flors' es realitzarà una ofrena i acció floral per cobrir i engalanar el monument del Pedró de Folgueroles

La Fundació Jacint Verdaguer anuncia una única acció simbòlica i commemorativa pel dia dels 175 anys del naixement de Verdaguer. Respectant les restriccions que imposa la crisi sanitària del coronavirus, l'acte permetrà homenatjar la figura del poeta romàntic i celebrar-ne l'efemèride el diumenge 17 de maig. 

L'acte vol mantenir la tradició dels veïns i veïnes de Folgueroles de dipositar rams de flors al Pedró el dia de la Festa Verdaguer. Es tracta d'una ofrena i acció amb flors naturals sota el lema ‘Cobriu-me de flors' en referència a un vers del poema “Fulcite me floribus” del llibre de poemes Idil·lis i cants místics (1879) de Verdaguer. En aquesta ocasió, com a acte únic d'homenatge, els organitzadors –Fundació Jacint Verdaguer, Ajuntament de Folgueroles i Amics de Verdaguer- es marquen el repte de cobrir i engalanar de flors el monument. 

L'ofrena es farà amb les aportacions de rams de flors naturals fets a casa i de flors naturals de diverses varietats i colors que els organitzadors s'ocuparan de col·locar al monument del Pedró. Els folguerolencs podran dipositar el ram directament a la plaça mentre realitzen un dels desplaçaments diaris que estan permesos o avisar abans l'organització, que passarà a buscar el ram al portal de cada casa. Consulteu com participar a l'ofrena aportant flors

A més de l'acció amb flors a Folgueroles, l'organització anima tothom a celebrar el 175è aniversari del naixement del poeta amb una acció a les xarxes socials. Es tracta d'enregistrar vídeos recitant el poema d'homenatge a Verdaguer i publicar-los a les xarxes socials amb les etiquetes #Verdaguer175 #17V. T'expliquem pas a pas com fer-ho

L'ofrena al monument d'El Pedró ve de lluny. Resulta difícil posar data a les primeres ofrenes florals al monument alçat el 1908 a Folgueroles en record del poeta. El 1952 però, l'ofrena esdevé el punt d'inici del que s'ha conegut popularment des de llavors com a Festa Verdaguer.

Festa Verdaguer 2020
La crisi sanitària del coronavirus ha obligat els organitzadors de la Festa Verdaguer a cancel·lar els més de 30 actes literaris i festius previstos per a l'edició 2020, que havia de celebrar-se com cada any entre la segona quinzena de maig i la primera de juny a Folgueroles -poble de naixement del poeta- i Vil·la Joana -mas de Collserola a on l'any 1902 va morir Verdaguer-.

La situació de confinament que viu el país no permetrà aquest any la celebració de la Festa Verdaguer 2020 però durant la resta de l'any sí que es preveu la celebració d'una sèrie d'actes al voltant de l'efemèride. Totes les accions aniran acompanyades de la nova identitat que s'ha creat per donar a conèixer el 175è aniversari del naixement del poeta. La nova marca és un poema visual que convida a descobrir Jacint Verdaguer.

Catàleg bibliogràfic en línia
Coincidint també amb l'aniversari del naixement del poeta, la Fundació Jacint Verdaguer va publicar un nou web on consultar i reservar en préstec -per a després del període de confinament obligat- el catàleg de la Biblioteca de la Casa Museu. Aquest nou catàleg en línia conté prop de 1000 dels 1.555 registres que, en l'actualitat, configuren el fons bibliogràfic de la Fundació Jacint Verdaguer, tots ells relacionats amb el poeta de Folgueroles. 


 

Cartell Verdaguer 'Cobriu-me de flors'Cartell Verdaguer 'Cobriu-me de flors'

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ