Jaume Coll Mariné guanya el III Premi Verdaguer de Recerca

02.11.2022

Premis

Folgueroles, 2 de novembre de 2022- La Fundació Jacint Verdaguer fa públic el veredicte del jurat del III Premi Verdaguer de Recerca, que ha resolt adjudicar el premi al projecte d’edició i estudi de Los jardins de Salomó. Càntic dels càntics de Jacint Verdaguer (OCEC, Sèrie B, 33), presentat per Jaume Coll Mariné.

Els membres del Jurat del III Premi Verdaguer de Recerca, integrat per a la convocatòria de 2022 per M. Carme Bernal i Creus, Josep M. Domingo i Clua i Ramon Pinyol i Torrents (designats per la Societat Verdaguer i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya), atorga la màxima puntuació al projecte i emeten la valoració següent:

«El Jurat considera el present projecte especialment pertinent atès que, en la mesura que es tracta de peces que representen un dels zenits de l’obra mística de Verdaguer, poder-hi comptar en la col·lecció de les OCEC és del màxim interès dins el verdaguerisme acadèmic. Tant la justificació del projecte com la carta de motivació del candidat permeten de confiar que la tasca podrà ser duta a terme amb el rigor metodològic i acadèmic pertinents: qui el subscriu, el Dr. Coll Mariné, mostra unes credencials perfectament ajustades al perfil necessari per emprendre una edició crítica. I aquesta en concret d’una manera específica, tant per la seva formació com per la seva condició de reputat especialista en l’obra del poeta i estudiós Segimon Serrallonga, que ja se n’ocupà.»

Breu nota biogràfica del guardonat

Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) és músic i escriptor. Llicenciat en Filosofia, s'ha doctorat amb una tesi sobre la figura de Segimon Serrallonga: "Segimon Serrallonga Morer (1930-2002) Una biografia intel·lectual". Ha publicat els llibres de poemes Quanta aigua clara als ulls de la veïna (Edicions del 1984, 2014), La gata groga (Els Papers Díscols, 2015) i Un arbre molt alt (Edicions 62, 2018), que va rebre el Premi Ausiàs March de Gandia i el Premi Cavall Verd – Josep Maria Llompart. Coll també és baixista del grup de música Obeses i forma part del consell editorial de les revistes Reduccions i La Lectora.

El Premi Verdaguer de Recerca Publicat cada dos anys per la Fundació Jacint Verdaguer, compta amb el suport del Museu d’Història de Barcelona, de l’Ajuntament de Masies de Voltregà i de la fundació Institució Puig-Porret, i es porta a terme gràcies a la col·laboració de la Societat Verdaguer i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Té per objectiu fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, per tal d’incentivar la tasca d’investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra. Està destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L’obra i el seu estudi seran publicats per Verdaguer Edicions dins la col·lecció d’Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC).

El premi 2022 que es lliurà en un acte públic a la Casa Museu Verdaguer el desembre 2022.

Els guardonats de les dues anteriors edicions han estat Josep M. Sucarrats per l’estudi de Dietari d’un pelegrí a Terra Santa i Arnau Vives per Excursions i viatges.

Jaume Coll Mariné guanya el III Premi Verdaguer de Recerca
  • Jaume Coll  Mariné guanya el  III Premi Verdaguer de Recerca

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ