Publicades les bases del III Premi Verdaguer de Recerca

27.06.2022

Premis

Avui s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) les bases del III Premi Verdaguer de Recerca. La tercera edició d’un premi iniciat el 2017 i que té per objectiu fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, per tal d’incentivar la tasca d’investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra. Està destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L’obra i el seu estudi seran publicats per Verdaguer Edicions dins la col·lecció d’Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC).

El premi, que passa a convocar-se cada dos anys en comptes de cada tres, té una dotació de 12.000€. 

La convocatòria es farà pública passats els 20 dies d'exposició pública de les bases. A partir d’aquella data es podran enviar a info@verdaguer.cat els treballs candidats fins al guardó. 

El veredicte i lliurament del premi es resoldran la tardor del 2022.

Logo III Premi Verdaguer de Recerca

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ