Ricard Torrents, memòria viva

13.01.2022

Actualitat

El documental Ricard Torrents, memòria viva és una producció de la Fundació Jacint Verdaguer sota la direcció de Carlota Casas i Toni Casassas que proposa un viatge de descoberta i d’homenatge al pensament, l’obra i la trajectòria vital d’un dels intel·lectuals que més ha fet per la cultura més enllà dels centres neuràlgics del país.

En un acte de generositat, Ricard Torrents consent a compartir una mirada retrospectiva sobre l’obra, les decisions i els actes del passat que, no només l’han portat a ser qui és, sinó que també expliquen una part important del país i de la seva vida cultural.

El documental es presenta en un format de quatre peces audiovisuals d’entre 10 i 15 minuts enregistrades en espais com la Casa Museu Verdguer, la Universitat de Vic i l'Institut d'Estudis Catalans. S'agrupen temàticament sota els títols: «La literatura i el descobriment de la pàtria mítica», «La llengua i el país», «L’acció pública i el compromís amb la cultura» i «La creació intel·lectual».

La primera peça s’estrenava el 13 de novembre en el marc de l'Onzè Col·loqui internacional Verdaguer 2021, la darrera, en l’acte d’homenatge a Folgueroles amb motiu del seu 85è aniversari.

En emissió pel 9TV entre el 28 de desembre i el 15 de gener 2022, es poden recuperar en línia, passat aquest període, al Canal Youtube de la Fundació. Vegeu-les aquí: https://www.youtube.com/watch?v=XbTQOTaQS-w&t=21s

Ricard Torrents a la Casa Museu Verdaguer, durant la producció

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ