Característiques
  • Activitat activitats
  • Data inici 18.09.2020
  • Data finalització 18.09.2020
  • Hora 18:00h
  • Lloc Jardins de Can Dachs, Folgueroles
  • Preu
    Gratuït

Verdaguer en l’art d’Emili Fontbona

L'escultor Emili Fontbona Ventosa (1879-1938) va fer el 1902 en homenatge a Jacint Verdaguer un medalló al·legòric de les seves  poesies èpica i mística. Més de cent anys després, admiradors de l'obra de l'artista han impulsat, a partir del seu original en guix, un  limitat tiratge en bronze d'aquest medalló.

En un format de taula ronda, entrem en diàleg amb els impulsors de la iniciativa, que ens situaran sobre l'obra de l'artista i el context vital i artístic de Fontbona i Verdaguer. En acabar l'acte,es formalitzarà la donació d'un exemplar de l'edició del medalló a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles.Intervenen a la taula rodona el Sr. Joan-Josep Sabaté Ramon i la Dra. Núria Gil Duran, impulsors del projecte, i el Dr. Francesc Fontbona de Vallescar, nebot net de l'artista i propietari de l'obra original, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. 

En cas de pluja: Sala de plens (sala annexa al jardí)

Verdaguer en l'art d'Emili Fontbona

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ