Característiques
  • Activitat Conferència
  • Data inici Dissabte 19 de maig
  • Data finalització Dissabte 19 de maig
  • Hora 00:00h
  • Lloc Centre Cultural
  • Preu
    Gratuït

Conferència: Pelai Briz ...FOLG

El paper de Francesc Pelai Briz en la relació entre la Renaixença i el Felibritge (amb brevíssima addenda sobre els vincles de Francesc Matheu i Federic Mistral)

La conferència a càrrec de Ramon Panyella que tractarà del paper ben destacat que l’escriptor i activista cultural Francesc Pelai Briz va tenir en la construcció de les relacions entre Renaixença i Felibritge. Específicament, se centrarà a mostrar com Briz exemplifica molt bé la transformació que la relació entre ambdós moviments experimentà en el pas de la dècada dels seixanta a la dels setanta i anys posteriors, això és, de l’idil·li i la germanor inicials a les tensions i desavinences posteriors. L’esbós d’alguns aspectes rellevants de la relació d’amistat i literària de Mistral amb Francesc Matheu (del qual enguany es compleixen 80 anys de la seva mort) tancarà la conferència.

Ramon Panyella és doctor en filologia catalana per la UAB. La seva recerca se centra en la literatura catalana del segle XIX. És investigador del Grup d’Estudi sobre la Literatura del Vuit-cents (GELIV). Ha obtingut el premi d’Història Literària Manuel Milà i Fontanals de l’Institut d’Estudis Catalans (2012) i el Premi de la Crítica Serra d’Or (2013). És membre de la Societat Verdaguer i acaba de publicar Francesc Pelai Briz, Lo llibre de ma vida (Punctum, 2017).

Activitat organitzada per la Societat Verdaguer i la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la Universitat de Vic-UCC

A les 10 del matí la Societat Verdaguer celebra l'assemblea anual de socis de l'entitat.

El paper de Francesc Pelai Briz en la relació entre la Renaixença i el Felibritge