Característiques
  • Activitat Activitat
  • Data inici Dijous 10 de maig
  • Data finalització Dijous 10 de maig
  • Hora 10:00h
  • Lloc Casa Museu Verdaguer
  • Preu
    Gratuït

Presentació F

La llengua fa els pobles

Un any més convidem a celebrar la sort i el repte de tenir Verdaguer en  la nostra memòria col·lectiva amb un programa que abasta des de la vila natal del poeta fins a la ciutat que el va projectar al món i el va veure morir. Els actes s’articulen en tres grans temes:

El llegat

Commemorem els 150 anys d’una de les dates èpiques de la joventut de Verdaguer: el 3 de maig de 1868. Era la desena festa dels Jocs Florals de Barcelona i Verdaguer, que llavors tenia 22 anys,  va ser presentat al gran escriptor de la Provença, Frederic Mistral. Aquest li senyà el front i el saludà com el gran futur poeta que un dia seria dels catalans. Tots dos poetes, amb la pròpia aventura, van comprometre  la vida i la carrera d'escriptor per la llengua del seu poble.

La natura

Verdaguer tenia un coneixement profund del mar i de les muntanyes, de la Plana de Vic i del Pirineu , de les flors de marge a de les flors de l'Infinit. Tota la terra que el meu cor estima inspira el programa de la Festa Verdaguer.  Hi trobareu conferències i itineraris de natura, per a descobrir les plantes i els ocells, que tenen l’obra verdagueriana com a fil conductor.

El poble

La popularitat de Verdaguer i la seva faceta reivindicativa davant les calúmnies que van caure en la seva persona l’han convertit en una icona. Un símbol que serveix també per defensar els drets d’un poble que creix i es repensa i  que pren el seu poeta i la seva cultura per insígnia: Pobres aucells! Si poguessen parlar, ne dirien de fresques de la llibertat que corre per la terra

Presentació
  • Presentació