Característiques
  • Activitat Presentació
  • Data inici Divendres 17 de maig
  • Data finalització Divendres 17 de maig
  • Hora 20:00h
  • Lloc Casa Museu Verdaguer
  • Preu
    Gratuït

Roser de tot l’any, de Jacint Verdaguer FOLG

Presentació de Roser de tot l’any

A càrrec de la curadora de l’obra, M. Carme Bernal. Amb la rapsoda Margarida Tió i el verdaguerista i revisar de l’obra, Ramon Pinyol. L’obra s’incorpora a la col·lecció Obra Completa en Edició Crítica (OCEC) de Verdaguer Edicions. 

Roser de tot l’any. Dietari de pensaments religiosos fou publicat al llarg de l’any 1893 a les pàgines del setmanari La Veu de Catalunya. Verdaguer va gestar aquest dietari poètic en un moment personal molt convuls: acabava de ser expulsat del Palau Moja, confinat a la Gleva i apartat, doncs, de Barcelona, la ciutat que era el seu centre vital i professional tant com a escriptor que com a religiós. Roser de tot l’any és un conjunt de 365 poesies marcades per la immediatesa del dia a dia i alhora una bella mostra del que es coneix com a ‘poesia periodística’ i que tingué una gran acollida. 

M. Carme Bernal i Creus, professora i investigadora de la Universitat de Vic. És doctora en Filologia Catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l’obra de Jacint Verdaguer i és especialista en la poeta i historiadora Sor Eulària Anzizu (1868-1916), clarissa del monestir de Pedralbes. Ha dedicat la tesi doctoral sobre Roser de tot l’any. Dietari de pensaments religiosos (2009). Entre els seus llibres destaquen Verdaguer, l’home que creava mons (2002); Tant de gust de conèixer-lo, senyor Verdaguer (2011), Eulària Anzizu. Poeta, arxivera i historiadora (2013) i Dones silenciades. El llegat de Sor Eulària Anzizu (1868-1916) al monestir de Pedralbes (2018). Com a professora de Literatura Infantil i Juvenil a la Facultat d’Educació de la UVic, ha publicat treballs acadèmics sobre la tradició oral (conte i poesia) i ha fet arribar la veu dels escriptors clàssics a infants i joves a través de diverses col·leccions.
 

Roser de tot l'any, de Jacint Verdaguer