Característiques
  • Activitat Presentació
  • Data inici Dissabte 19 de maig
  • Data finalització Dissabte 19 de maig
  • Hora 13:00h
  • Lloc Centre Cultural
  • Preu
    Gratuït

Vídeo: Verdaguer Maleïda ....FOLG

Presentació de la pel·lícula documental Verdaguer Maleïda, 1882

A càrrec d’Albert Naudín

Sota el títol Maleïda 1882, la productora audiovisual FilmeXplora es planteja el 2016 portar a la gran pantalla aquest fascinant episodi històric, tot explicant el com i el què de l’aventura de Verdaguer. Què va portar el poeta a planificar la pujada a l’Aneto quan encara cap català ho havia fet abans? La pel∙lícula explica com el gran poeta romàntic emprèn, el 1882, el somni de conquerir la muntanya. Sabrem, al llarg de la història, si allò que l’empeny al cim és l’aventurer o el poeta.

La pel∙lícula recorre per terra i aire tot l'itinerari pirinenc que va trepitjar, per redescobrir‐ne una faceta ben poc coneguda. I és que Jacint Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, també fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, un veritable pioner del Pirineu català que fins i tot va haver d'amagar part de les seves vivències entre versos i poemes.La seva presentació està prevista pel juliol 2019 coincidint amb les dates que Verdaguer va emprendre aquest viatge el 1882.

L'objectiu final del projecte és la seva màxima difusió per tots els mitjans audiovisuals possibles, amb una preferència especial per la TV pública catalana (TV3), els quals ja han manifestat un interès creixent.

Participa a la campanya de micromecenatge.

 

Vídeo.Verdaguer Maleïda...FOLG