Es presenta l'edició crítica d''Aires del Montseny'

04.08.2020

Presentacions

El dijous 23 de juliol, coincidint amb el Sant Jordi d'estiu, la Fundació Jacint Verdaguer va presentar el 14è volum de l'Obra Completa en Edició Crítica de Verdaguer Edicions. L'edició crítica d'Aires del Montseny, de Jacint Verdaguer és a cura de Llorenç Soldevila, professor emèrit de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC.

Considerat una peça fonamental dins l'extens corpus verdaguerià, Soldevila va fer un repàs biogràfic i també de l'edició ‘és una «antologia» que comprèn textos de vora quaranta anys i una «síntesi» vital, ideològica i estètica de Verdaguer, que va publicar l'any 1901'.

L'acte va comptar també amb les intervencions de la directora de Verdaguer Edicions i de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix, qui va destacar la importància de la col·lecció ‘que entenem com una qüestió de país'; la  directora de la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la UVic-UCC, membre de la Societat Verdaguer i revisora d'aquest volum, M. àngels Verdaguer va situar el públic sobre alguns dels poemes claus de l'obra que, en acabar l'acte, va recitar magistralment l'actor Lluís Soler. «A la Verge», «Mon colomar», «A la mort de la meva mare», «Què és la poesia?» i «La veu del Montseny».

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ