Nova ruta: ‘Verdaguer, entre un dolmen i un altar’

22.10.2020

Caminada

La ruta és un tram de la 'Ruta Verdaguer a Folgueroles' i des d'ara s'ofereix des de la Casa Museu com a itinerari únic d'una hora i mitja de durada i amb reserva prèvia.

El dia, plujós, no acompanyava però, les vint-i-dues persones inscrites a la ruta no van fallar a la cita. La ruta literària, emmarcada dins la celebració dels 175 anys de naixement de l'autor, tenia com a punt d'inici el peu del turó de Sant Jordi de Puigseslloses i proposava un recorregut a peu des del cim de l'ermita que dona nom al turó fins a la Font del Desmai. 

Al cim del turó davant del dolmen megalític i de l'ermita, s'hi ha instal·lat una nova placa amb textos i toponímia del lloc. La ruta guiada evoca i situa, a través de textos de l'autor, el camins i paisatge de joventut i infantesa de Verdaguer i dona a comprendre part de la seva producció literària dels darrers anys. Els dos espais verdaguerians s'uneixen per un camí planer entre camps de poc més de mitja hora de durada.

Vegeu el reportatge emès per el 9TV sobre la ruta ‘Verdaguer, entre un dolmen i un altar': 

Entre un dolmen i un altar JEP 2020

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ