S’emet per Youtube la primera presentació d’Idil·lis i cants místics

31.03.2021

Presentacions

Verdaguer Edicions presenta el quinzè volum de l’Obra Completa de l’Edició Crítica de Jacint Verdaguer, Idil·lis i cants místics. L'obra, a cura del professor Josep Camps i Arbós, compta amb el text establert per Verdaguer, l’estudi preliminar i l'anàlisi de context de l'obra. El projecte OCEC és una col·laboració de la Fundació Jacint Verdaguer i la Societat Verdaguer amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d'editar en edició crítica l’obra completa del poeta en 42 volums.

Idil·lis i cants místics va ser el primer llibre publicat per Jacint Verdaguer després de L’Atlàntida; amb el recull, l’autor volia donar una imatge pública de poeta religiós que completés la que havia ofert com a poeta heroic. En el volum hi trobem textos tan coneguts de l’obra poètica verdagueriana com la cançó de bressol «Lo Noi de la mare», o «Marina», «Sant Francesc s’hi moria», «Qui com Déu?», «Jesús als pecadors», «Plor de la tórtora» o «Volada de l’ànima».

La primera presentació pública s’ha portat a terme a través del Canal Youtube de la Fundació Jacint Verdaguer, una conversa on han participat Josep Camps i Arbós, el curador, Jordina Boix, l'editoria,  Josep M. Domingo, membre del Comitè Editorial de Verdaguer Edicions, i Llorenç Soldevila, revisor del volum. L'acte ha comptat amb la intervenció musical de Duduet -Juli Pilis i Rosa Pujol-, qui ha musicat alguns dels poemes de la nova publicació. 

A Idil·lis i cants místics, tal com apunta Josep M. Domingo, “el poeta posa èmfasi en la seva condició de poeta religiós”. Josep Camps, apunt es claus per entendre que en qualsevol dels gèneres i temàtiques “el producte final de Verdaguer és d’una gran qualitat”. Jordina Boix, planteja algunes qüestions sobre la mística d'aquest poemari i la trajectòria personal de l'autor. Així mateix, Llorenç Soldevila, afirma que trobem “poemes que marquen el camí de la poesia existencial, que situen el <jo> com algú que existeix en un món ple de tensions. Això va més enllà de la mística que plantegem sobre Verdaguer”. 

Us deixem el link que porta a la presentació per si voleu recuperar-la.

https://www.youtube.com/watch?v=5Xh_r5nXy2Y&t=2064s

 

S’emet per Youtube la primera presentació d’Idil·lis i cants místics

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ