• Visites
 • Activitats
 • Rutes

Us convidem a fer un viatge en el temps i a descobrir un territori i un poeta. Consulteu visites, rutes i activitats. Ofertes especials per a promotors turístics. Informeu-vos a info@verdaguer.cat o al telèfon 93 812 21 57.

 • Nou

  Verdaguer i la música

  Verdaguer i la música

  Ruta literària musicada Verdaguer és un dels poetes més musicats de tots els temps. Quins són els principals autors d’aquest recorregut pels diversos gèneres musicals que se l'han fet seu? Estrena de la ruta literària per Folgueroles amb el musicòleg Francesc Cortès, coordinador del projecte Verdaguer i la música (FJV - UAB 2014). Reserva de tiquets a www.botiga.verdaguer.cat / Verdaguer i la música

 • Nou

  Madrones i llitons. Llegendes de vora l'aigua

  Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua

  Us proposem una passejada per indrets màgics. Racons d’aigua que atrauen la curiositat de petits i grans per ser el lloc secret d’éssers fantàstics com les madrones i els llitons. Pareu l’orella, que també hi sentireu la veu dels ocells i els arbres! I la poesia de Verdaguer.  Requisits: cal dur calçat i roba còmodes i aigua. Cal fer la reserva i la inscripció prèviament a info@verdaguer.cat o trucant a la Casa Museu Verdaguer (938122157) Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció fins 24 hores abans de l’activitat. Davant la situació generada per l’evolució de la COVID-19 i l’obligatorietat de donar compliment a allò que disposi en cada moment l’administració competent en matèria de prevenció davant del risc d’infecció, l’organització es reserva el dret de modificar les dates i condicions preestablertes en aquesta programació. En cas que sigui necessari, s’informarà dels canvis. Hora i punt de trobada: 10 h a la Font Trobada, Folgueroles

 • Joc d'enigmes Verdaguer

  Joc d'enigmes Verdaguer

  Modalitat: JocLloc: Aire lliure; carrers de FolguerolesJoc que consisteix a resoldre enigmes relacionats amb la vida o l'obra de Verdaguer amb l'ajuda d'un mapa que us durà pel centre del poble de Folgueroles.Objectius• Conèixer els aspectes essencials de la infantesa i joventut de la vida de Jacint Verdaguer i de la seva obra.• Apropar la literatura, i en concret, la poesia, als joves. Competències i dimensions• Comunicativa, lingüística i audiovisual.• En el coneixement i la interacció amb el món físic.Es recomana combinar el joc amb la visita a la Casa Museu.

 • Nou

  Verdaguer, entre un dolmen i un altar.

  Verdaguer, entre un dolmen i un altar

  Amb motiu de la celebració dels 175 anys del naixement de Jacint Verdaguer us proposem una ruta guiada a peu entre dos espais verdaguerians: l'ermita de Sant Jordi de Puigseslloses -on fa just 150 anys que va Verdaguer dir la primera missa- i la Font del Desmai. Separats per una caminada de 30 minuts, els dos punts connecten amb moments vitals de Verdaguer i la seva poesia i ens permeten unes vistes excel·lents de la Plana de Vic. Un tast de poesia, natura i patrimoni. Punt de trobada: Sant Jordi de PuigsellosesRuta a peu entre els dos punts: 30 minuts. Dificultat baixaPunt de finalització: Font del DesmaiNota important: caldrà retornar a peu fins al punt on s'hagi deixat el cotxe.

 • Tot Verdaguer

  Tot Verdaguer

  Llocs Verdaguer: Folgueroles, Vic i La Gleva Descobreix de la mà de la nostra guia els llocs on es fusionen l'experiència vital del poeta i el seu paisatge. Ruta Folgueroles + visita comentada Casa Museu: 2.30h. Preu 6.00€ Ruta ciutat de Vic ( inclou entrada a l'ajuntament ial MEV):1,30h. Preu 6.00€ Ruta La Gleva (inclou visita a la cambra i al santuari):1,30h. Preu 7.00€ Tot Verdaguer: Folgueroles+La Gleva+Vic+el llibre "Verdaguer la mirada poètica a la terra". Preu 20,00€

 • Casa Museu i Monestir de Sant Pere de Casserres

  Casa Museu i Monestir de Sant Pere de Casserres

  Descobreix Jacint Verdaguer i el patrimoni arquitectònic a la riba del Ter. Després de la visita a la Casa Museu us proposem una visita lliure al poble de Folgueroles, dinar al restaurant l'Abat Acfred i visita al monestir de Sant Pere de Casserres situat sobre un meandre del Ter. Visita comentada Casa Museu+ dinar+visita comentada al  monestir. Preu 29,00€   INFORMACIó I RESERVES Casa Museu Verdaguer. Carrer Major, 7 08519 Folgueroles. info@verdaguer.cat  Te. 938122157 

 • Casa Museu Verdaguer

  Casa Museu Verdaguer

  Descobriràs la casa on el poeta Jacint Verdaguer va passar els dos primers anys de la seva vida. La cambra i la cuina ens mostren com vivia la gent de la seva època. L'audiovisual ens descobreix la dramàtica i apassionant vida del poeta que va posar les bases de la llengua catalana moderna  amb llibres com L'Atlàntida i Canigó.

 • Casa Museu i poesia a la plaça

  Casa Museu i poesia a la plaça

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

 • Casa Museu. Poesia a la plaça i esmorzar

  Casa Museu , poesia a la plaça i esmorzar

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer, fer un esmorzar a base de la típica “coca del mossèn” i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.  

 • Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Consisteix  a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu,  i segueix per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l'obra de l'autor: les cases familiars, l'església i diversos indrets d'una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d'artistes contemporanis que van del modernisme alland art. L'itinerari s'acaba amb la visita a l'ermita de la Damunti  el jardí Brins d'espígol l'indret on Verdaguer , un  captard, va veure “ la musa catalana”. La guia que acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

 • Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  La ruta s' inicia amb la contemplació de la plaça del Mercadal i del carrer Verdaguer des del balcó de l'Ajuntament. Segueix per diversos punts que evoquen l'època d'estudiant i la vida en torn dels cercles intel·lectuals del poeta. Inclou la visita a la col·lecció Verdaguer del Museu Episcopal,  l'exterior de l'Arxiu Episcopal i de l'Asil des d'on s'evoca l'etapa més dramàtica de la vida de mossèn Cinto.

 • Ruta Verdaguer a la Gleva

  Ruta Verdaguer a la Gleva

  La visita es porta a terme en un dels santuaris més bonics del barroc català, on Verdaguer va viure els moments més dramàtics de la seva vida. Des de la cambra on va sojornar el poeta s'obre un magnífic panorama sobre el riu Ter mentre evoquem l'etapa final de la vida del poeta i escoltem textos de En defensa pròpia, Flors del Calvari i Sant Francesc recitats per la guia que condueix la visita. 

 • Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  La ruta consisteix a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu, segueix per diversos punts del nucli i s'estén cap a la plana de Vic, passant pels camps que Verdaguer conreava amb el seu pare, la font del Desmai on el poeta reunia els amics del Círcol Literari i l'ermita de Sant Jordi on celebrà la primera missa. La guia que acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

 • Paisatges escrits a la plana de Vic

  Paisatges escrits a la plana de Vic

  El museu Verdaguer de Folgueroles  pot ser el punt de partida d'aquesta ruta circular que  passa per Roda de Ter  i torna a Folgueroles seguint l'antic camí que feien les dones que de Folgueroles anaven a treballar a les indústries tèxtils de Roda de Ter. A la Biblioteca Bach de Roda de Roda de Ter es pot visitar el llegat de Miquel Martí i Pol. 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ