• Visites
 • Activitats
 • Rutes

Us convidem a fer un viatge en el temps i a descobrir un territori i un poeta. Consulteu visites, rutes i activitats en família. Informeu-vos a info@verdaguer.cat o al telèfon 93 812 21 57.

 • Casa Museu Verdaguer

  Casa Museu Verdaguer

  Descobriràs la casa on el poeta Jacint Verdaguer va passar els dos primers anys de la seva vida. La cambra i la cuina ens mostren com vivia la gent de la seva època. L’audiovisual ens descobreix la dramàtica i apassionant vida del poeta que va posar les bases de la llengua catalana moderna  amb llibres com L’Atlàntida i Canigó.

 • Casa Museu i esmorzar

  Casa Museu i esmorzar

  Vine a conèixer la casa de Jacint Verdaguer (1845-1902) de Folgueroles i esmorza amb la tradicional coca del mossèn. Descobriràs la casa on el poeta va viure els primers anys de la seva vida que conserva la seva estructura original gairebé intacta. Aprendràs per què va ser una persona tant admirada i com va viure.  Gaudiràs d’un esmorzar tradicional amb coca del Mossèn i llonganissa de la Plana de Vic. Què inclou l’escapada? Visita guiada a la Casa Museu Verdaguer Esmorzar de la zona amb coca del Mossèn i la típica llonganissa.

 • Casa Museu i poesia a la plaça

  Casa Museu i poesia a la plaça

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

 • Casa Museu Verdaguer i Joc de pistes pel poble

  Casa Museu Verdaguer i Joc de pistes pel poble

  Després de visitar la Casa Museu Verdaguer i conèixer la vida i l’obra del poeta,  et proposem un joc de pistes pel municipi que et portarà a descobrir, en grup, diversos llocs Verdaguer del poble i aprendre noves facetes del personatge.

 • Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Consisteix  a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu,  i segueix per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: les cases familiars, l’església i diversos indrets d’una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d’artistes contemporanis que van del modernisme alland art. L’itinerari s’acaba amb la visita a l’ermita de la Damunti  el jardí Brins d’espígol l’indret on Verdaguer , un  captard, va veure “ la musa catalana”. La guia que acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

 • Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  La ruta consisteix a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu, segueix per diversos punts del nucli i s’estén cap a la plana de Vic, passant pels camps que Verdaguer conreava amb el seu pare, la font del Desmai on el poeta reunia els amics del Círcol Literari i l’ermita de Sant Jordi on celebrà la primera missa. La guia que acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

 • Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  La ruta s’ inicia amb la contemplació de la plaça del Mercadal i del carrer Verdaguer des del balcó de l’Ajuntament. Segueix per diversos punts que evoquen l’època d’estudiant i la vida en torn dels cercles intel·lectuals del poeta. Inclou la visita a la col·lecció Verdaguer del Museu Episcopal,  l’exterior de l’Arxiu Episcopal i de l’Asil des d’on s’evoca l’etapa més dramàtica de la vida de mossèn Cinto.

 • Ruta Verdaguer a la Gleva

  Ruta Verdaguer a la Gleva

  La visita es porta a terme en un dels santuaris més bonics del barroc català, on Verdaguer va viure els moments més dramàtics de la seva vida. Des de la cambra on va sojornar el poeta s’obre un magnífic panorama sobre el riu Ter mentre evoquem l’etapa final de la vida del poeta i escoltem textos de En defensa pròpia, Flors del Calvari i Sant Francesc recitats per la guia que condueix la visita. 

 • Paisatges escrits a la Plana de Vic

  Paisatges escrits a la plana de Vic: Verdaguer i Martí Pol

  A les envistes del Ter  és una caminada que ens permet encarar Verdaguer i Martí i Pol, gegants de la poesia catalana contemporània i  posar-los sota una il·luminació nova que ens en descobreix afinitats i semblances, contrastos i oposicions que transcorren entre la vila industrial i el poble pagès.  La Casa Museu Verdaguer   pot ser el punt de partida d’aquesta ruta circular que  surt de Folgueroles  passa per Roda de Ter  i torna a Folgueroles seguint l’antic camí que feien les dones que de Folgueroles anaven a treballar a les indústries tèxtils de Roda de Ter. A Roda de Roda de Ter es pot visitar el llegat de Miquel Martí i Pol  a la Biblioteca Bach de Roda.  Itinerari autoguiat amb la guia:  TORRENTS, Ricard. <A les envistes del Ter. Guia literària entre Folgueroles i Roda de Ter> (En venda a la Casa Museu Verdaguer)