Dos creadors. Verdaguer Perejaume

Al "dalt més alt" de la Casa Museu Verdaguer, a les antigues golfes, avui hi podem admirar una exposició que posa cara a cara l’obra de dos creadors Jacint Verdaguer i Perejaume. Ambdós escriptors i artistes allunyats en el temps però molt propers en la seva manera d’aprehendre la geografia i els mots del país.

La trobada dels dos artistes permet donar a conèixer la faceta de Verdaguer dibuixant, i descobrir com a través dels croquis de diferents ubicacions del Pirineu copsa la geografia del Pirineu, per després convertir-la en el poema Canigó. Per fer parlar la muntanya perquè esdevingui símbol de la nostra cultura.

Verdaguer PereJaume

Perejaume s’apropa a Verdaguer i li dóna veu des de la contemporaneïtat a través de diversos llenguatges, ja sigui la pintura, el dibuix, el gravat o la intervenció en el paisatge i amb accions artístiques com «De com posar Verdaguer a Folgueroles» o «Ballar la veu».

A la sala hi podem veure elements centrats en el procés creatiu de Canigó amb els llibres de la primera edició, una pantalla que projecta les llibretes dels Croquis Pirinencs de Verdaguer (1882-1883 BNC) mentre sentim Lluís Soler dient «Pirineu», el cant IV de Canigó. També recull un croquis que dibuixa la silueta de la muntanya del Canigó vista des de Prades, que prové de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, de Canet de Mar, que el poeta devia dibuixar en alguna de les seves estades amb el marquès als banys de la Presta.

'Casa Museu Verdaguer' Reportatge del programa Territori Contemporani de XIP/tv '
Territori contemporani' Reportatge del programa Territori Contemporani de XIP/tv

Verdaguer Perejaume
Update cookies preferences