La Fundació

La Fundació Jacint Verdaguer és una entitat privada sense ànim de lucre, amb seu a la Casa Museu Verdaguer, que conserva, investiga, promociona i difon el patrimoni tangible i intangible del poeta.

S’organitza a partir d’un patronat presidit per l’alcalde de Folgueroles, i el gestiona un equip tècnic professional en permanent formació.

Missió

La Fundació té com a finalitat: la conservació, la investigació, la promoció i la difusió del patrimoni tangible i intangible que ha generat Jacint Verdaguer, recollint la importància de la tradició i de la llengua, i apostant pels recursos de les xarxes de comunicació per projectar el valor simbòlic de Verdaguer en l’àmbit universal.

La Fundació Jacint Verdaguer treballa en els eixos estratègics següents: educació, turisme, recerca, exposicions, publicacions i creació.

Treball en xarxa

La Fundació treballa en estreta col·laboració amb els museus de la Comarca d’Osona, de la província de Barcelona i amb grans museus d’escala nacional com el Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (MUHBA) i el Museu d’Història de Catalunya (MHC).

Forma part de la Xarxa de Museus Locals (xarxa territorial adscrita a la Diputació de Barcelona), del Consell Assessor en matèria de museus d’Osona, de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (XMHCat), d’Espais Escrits – Xarxa del Patrimoni Literari i de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat. Treballa per conveni amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) pel que fa a la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·la Joana de Vallvidrera.

Consulteu La utopia feta realitat. Balanç de 50 anys de la Casa Museu Verdaguer.
Publicació que repassa el treball i les fites d'aquest mig segle i dibuixa les línies de futur de l'equipament cultural que vetlla pel llegat tangible i intangible del poeta Jacint Verdaguer.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ