La Fundació

La Fundació Jacint Verdaguer és una entitat privada sense ànim de lucre, amb seu a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles que conserva, investiga, promou i difon el patrimoni tangible i intangible de l’escriptor romàntic Jacint Verdaguer.

Missió

Com a institució cultural, museística, editorial i de foment de la creació, té per missió apropar investigadors, lectors, artistes i públic de totes les edats i condicions a la vida i l’obra de Jacint Verdaguer a partir dels seus espais vitals. Així mateix, generar mirades contemporànies sobre l’autor i la seva obra i promoure la literatura i la poesia catalana com a eina de cohesió social i nacional.

Visió

Ser l’espai de referència de l’estudi i la divulgació de la vida i l’obra de Jacint Verdaguer a nivell català i europeu.

Valors

· Excel·lència. Treballa per l’excel·lència en el desplegament dels seus programes cultural. També en la curació de l’obra publicada i busca la màxima satisfacció dels seus usuaris i visitants a partir del rigor acadèmic i la màxima curació dels seus treballs.

· Obert a la creació. Busca la relació amb artistes contemporanis de totes les disciplines que contribueixen a la revisió de l’obra dels clàssics i en particular de Jacint Verdaguer.

· Cooperació. Busca en tot moment la creació d’un teixit de col·laboració entre entitats, museus, institucions i sectors públics i privats que contribueixi a la preservació i difusió del patrimoni històric i literari.

· La cultura com a eina de cohesió. L’acció de la cultura que porta a terme la Fundació Jacint Verdaguer s’adreça al conjunt de la societat, sense excepció, fent de la cultura i de la llengua catalana una eina dinàmica de vincle social, cohesionadora i transformadora.

· Sostenibilitat. Treballa fent una gestió dels recursos de forma eficient i sostenible, pel medi ambient tant en el consum com en l’acció educativa, defensant i preservant l’entorn natural.

Treball en xarxa

La Casa Museu Verdaguer de Folgueroles és el primer museu literari i monogràfic registrat de Catalunya (2009) amb el número 175 dins del Registre de museus de la Generalitat. Forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, del Consell Assessor en matèria de museus d’Osona, de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (XMHCat), d’Espais Escrits – Xarxa del Patrimoni Literari Català (de la qual és entitat cofundadora) i de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat. La Fundació Jacint Verdaguer és entitat sòcia de la Coordinadora Catalana de Fundacions i treballa en el marc d’un conveni de col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) pel que fa a la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·la Joana de Vallvidrera.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ