• Visites
 • Activitats
 • Rutes

Visites, rutes i activitats educatives per apropar Verdaguer i la literatura a infants i joves. Vegeu les nostres activitats adreçades als diversos nivells. Informeu-vos a info@verdaguer.cat o al telèfon 93 812 21 57.

 • Casa Museu, ruta Verdaguer a Folgueroles i esmorzar

  Casa Museu, ruta i esmorzar

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer, fer un esmorzar a base de la típica “coca del mossèn” i,un recorregut que segueix per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: les cases familiars, l’església i diversos indrets d’una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d’artistes contemporanis. L’itinerari s’acaba amb la visita a l’ermita de la Damunti  i el jardí Brins d’espígol.

  Nivell: EP, ESO, ESPO

 • Gegants i monstres per l'Atlàntida

  Gegants i monstres per l’Atlàntida

  En un format d’espectacle, la narradora de contes Caro von Arend condueix grans i petits per alguns dels passatges de l’Atlàntida de Verdaguer amb l’acompanyament de cançons, música de guitarra i d’un conte gegant desplegable obra de la il·lustradora Gibet Ramon. L’adaptació és obra de la Fundació Jacint Verdaguer amb el suport de la Caro i la Gibet, qui n’han extret versos, episodis i sobretot personatges mitològics, com Hèrcules, les Hespèrides i els Atlans i han posat imatge i veu a llocs mítics com el jardí de les taronges d’or. L’activitat s’ofereix tant a la Casa Museu Verdaguer com a les escoles.

  Nivell: EP

 • Poesia pels sentits

  Poesia pels sentits

  És una activitat interdisciplinària (Ciències Naturals i Literatura)  que se situa al jardí Brins d’Espígol, al costat de l’Ermita de la Damunt de Folgueroles. Consisteix en connectar amb els poemes de Verdaguer sobre plantes a través de l’experiència sensorial de l’olfacte, el tacte, el so i la vista. És una activitat que té suport digital per poder observar la flora al llarg de tot l’any;  però recomanem de fer-la a la primavera.  

  Nivell: ESO, ESPO

 • El Canigó, una història gegant

  El 'Canigó' una història gegant

  La narradora de contes obre un llibre gegant i tot fent música amb una guitarra apropa els infants a una de les obres més significatives de la literatura catalana: Canigó de Verdaguer.

  Nivell: EI, EP

 • Xiuxiuejar poesia

  Xiuxiuejar poesia

  Dir poesia a cau d’orella a partir de poemes breus En un espai a l’aire lliure, habitualment en el jardí Brins d’espígol, al costat de l’ermita de la Damunt es munta un joc en el qual les parelles es diuen secrets a cau d’orella. Es tracta de recitar, comprendre i compartir  poemes curts que expressen emocions i  posen  paraules als amors, les  pors, els secrets, les incerteses, ... L’activitat es pot iniciar amb la visita a la Casa Museu Verdaguer  

  Nivell: EP, ESO

 • Casa Museu Verdaguer i Joc de pistes pel poble

  Casa Museu Verdaguer i Joc de pistes pel poble

  Després de visitar la Casa Museu Verdaguer i conèixer la vida i l’obra del poeta,  et proposem un joc de pistes pel municipi que et portarà a descobrir, en grup, diversos llocs Verdaguer del poble i aprendre noves facetes del personatge. Primària, Secundària. El servei de guies s'adapta a les necessitats del grup.

  Nivell: EP, ESO

 • Casa Museu Verdaguer

  Casa Museu Verdaguer

  Descobriràs la casa on el poeta Jacint Verdaguer va passar els dos primers anys de la seva vida. La cambra i la cuina ens mostren com vivia la gent de la seva època. L’audiovisual ens descobreix la dramàtica i apassionant vida del poeta que va posar les bases de la llengua catalana moderna  amb llibres com L’Atlàntida i Canigó.

  Nivell: EI, EP, ESO, ESPO

 • Casa Museu poesia a la plaça

  Casa Museu i poesia a la plaça

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

  Nivell: EP, ESO

 • Casa Museu poesia a la plaça i esmorzar

  Casa Museu. Poesia a la plaça i esmorzar

  Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer, fer un esmorzar a base de la típica “coca del mossèn” i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

  Nivell: EP, ESO, ESPO

 • Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Ruta Verdaguer a Folgueroles

  Consisteix  a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu,  i segueix per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: les cases familiars, l’església i diversos indrets d’una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d’artistes contemporanis que van del modernisme alland art. L’itinerari s’acaba amb la visita a l’ermita de la Damunti  el jardí Brins d’espígol l’indret on Verdaguer , un  captard, va veure “ la musa catalana”. La guia rapsode acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

  Nivell: EP, ESO, ESPO

 • Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  Ruta Verdaguer a la ciutat de Vic

  La ruta s’ inicia amb la contemplació de la plaça del Mercadal i del carrer Verdaguer des del balcó de l’Ajuntament. Segueix per diversos punts que evoquen l’època d’estudiant i la vida en torn dels cercles intel·lectuals del poeta. Inclou la visita a la col·lecció Verdaguer del Museu Episcopal,  l’exterior de l’Arxiu Episcopal i de l’Asil des d’on s’evoca l’etapa més dramàtica de la vida de mossèn Cinto.

  Nivell: EP, ESO, ESPO

 • Ruta Verdaguer a la Gleva

  Ruta Verdaguer a la Gleva

  La visita es porta a terme en un dels santuaris més bonics del barroc català, on Verdaguer va viure els moments més dramàtics de la seva vida. Des de la cambra on va sojornar el poeta s’obre un magnífic panorama sobre el riu Ter mentre evoquem l’etapa final de la vida del poeta i escoltem textos deEn defensa pròpia, Flors del Calvari i Sant Francesc recitats per la guia que condueix la visita. 

  Nivell: EP, ESO, ESPO

 • Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  Ruta Verdaguer a la Plana de Vic

  La ruta consisteix a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu, segueix per diversos punts del nucli i s’estén cap a la plana de Vic, passant pels camps que Verdaguer conreava amb el seu pare, la font del Desmai on el poeta reunia els amics del Círcol Literari i l’ermita de Sant Jordi on celebrà la primera missa. La guia que acompanya el grup  explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

  Nivell: ESO, ESPO