Característiques
  • Activitat Activitat
  • Data inici 27.05.2023
  • Data finalització 27.05.2023
  • Hora 10:00h
  • Lloc MUHBA Vil·la Joana
  • Preu
    Gratuït

Els altres Verdaguers d'Europa

El 27 de maig de 10h a 14h hi haurà al MUHBA Vil·la Joana un seminari dedicat a la figura d’Adam Mickiewicz, poeta nacional polonès. El seminari comptarà amb Alfons Gregori (Universitat de Poznan) i Andreu Bosch i Rodoreda (UB), entre d’altres. 

En el procés de creació de les cultures nacionals contemporànies, la constitució d’una nació literària deu l’existència a accions com l’estandardització de la llengua literària, la compilació del folklore, la confecció de mites d’origen, la creació de monuments literaris o l’erecció d’un bard amb funcions de representació col·lectiva. Com en el cas de Verdaguer, tot sovint aquest procés resulta personificat en un sol creador. 

L’obra i l’aventura vital de Verdaguer són un significatiu exponent de la transformació de la societat a la segona meitat del segle XIX. Verdaguer va ser un agent decisiu en aquest nou escenari i no va ser una excepció a Europa: paral·lelament al seu cas, arreu escriptors com ell esdevenien també símbols de les cultures respectives. 

La jornada acabarà amb un recital a càrrec de Sílvia Bel, veu, i Carles Bertran, piano.

Aquest acte compta amb la col·laboració del Consolat general de la República de Polònia a Barcelona.

L’acte és gratuït amb reserva prèvia a través del web del MUHBA.

 

Els altres Verdaguer d'EuropaFoto A. MUHBA
Update cookies preferences