Característiques
 • Activitat activitat
 • Data inici 14.05.2021
 • Data finalització 14.05.2021
 • Hora 19:00h
 • Lloc Centre Cultural
 • Preu
  General €

  Anticipat €

  Amics Verdaguer €

Presentació de llibre i espectacle 'Primavera', de Jacint Verdaguer

A càrrec de Amb M. Àngels Verdaguer, una de les curadores del llibre i Francesc Codina, revisor del volum, membre del Comitè Editorial i patró de la Fundació Jacint Verdaguer. Al final de la presentació es comptarà amb la interpretació d’un fragment de l’espectacle La Pomerola,  un recital de poesia musical interpretat per Anna Maluquer (veu) i Natàlia Arroyo (clarinet). L’espectacle amb música de Ramon Ferrer i sota la direcció de Pep Paré, es va estrenar el 2014 amb motiu de la publicació de la primera edició del llibre. 

Primavera, de Jacint Verdaguer, és la segona edició revisada de La Pomerola. Primavera, que substitueix la primera de 2013 dins la col·lecció Obra Completa en Edició Crítica (OCEC) de Verdaguer Edicions. Ara partim del text d’un manuscrit al·lògraf localitzat el 2019 en el fons Francesc Matheu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, que demostra, sens cap dubte, que Verdaguer el 1896 va presentar el poema —amb el títol Primavera— als Jocs Florals de Barcelona, on obtingué una menció honorífica a la Flor Natural, fet silenciat, ja que només consta a les actes no publicades del certamen.

Editem, en aquest volum, la darrera versió coneguda d’aquesta remarcable composició no publicada per Verdaguer ni pòstumament pels marmessors ni per Matheu que en guardava la còpia. Més de cent anys hem hagut d’esperar per conèixer l’últim poema llarg verdaguerià, escrit a 51 anys, en ple conflicte, amb el qual volia provar la seva plena capacitat creativa. A 125 anys de la participació als Jocs, publiquem Primavera, que té un evident fons autobiogràfic —el vell trobador torna a la masia de la seva infantesa on ja ningú no el coneix i conta com, dalt la Pomerola, visqué l’èxtasi iniciàtic de la poesia.

Entrada grauïta. Impresindible reserva prèvia info@verdaguer.cat a partir del 10 de maig | Aforament limitat

la pomerolala pomerola
 • Presentació del llibre i espectacle Primavera, de Jacint Verdaguer

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ