2a edició de 'Dimonis', d'Enric Casasses

08.03.2021

Actualitat

Presentem la 2a edició de Dimonis. Apunts de Jacint Verdaguer a la Casa d'Oració (Verdaguer Edicions)

Entre 1890 i 1893 Verdaguer assisteix a sessions d'exorcismes a la Casa d'Oració, al carrer Mirallers de Barcelona. Els dimonis parlen per boca de persones posseïdes i Verdaguer ho va apuntant. Els Dimonis que presentem, ara en 2a edició revisada, són el text integre d'aquests 'Apunts' que és poden llegir amb l'Acompanyament i comentari d'Enric Casasses.

Hi trobareu un llibre aforístic, de fragments a mig embastar. Una síntesi d'escriptura taquigràfica amb literatura devocional, un joc descripció d'Atrevides Dissonàncies entre el sublim i l'insignificant, una barreja de realisme naturalista i literatura fantàstica.

Dimonis s'ha traslladat a les arts visuals de la mà de CaboSanRoque, amb una  instal·lació sonora de producció internacional Dimonis (2019)  on han participat El Niño de Elche i Rocío Molina, entre d'altres. Vegeu aquí la presentació: https://www.youtube.com/watch?v=IKZ9Ec5L4eI

ENRIC CASASSES (Barcelona, 1951), escriptor en vers i en prosa i acadèmic de cap acadèmia, és un verdaguerià d'arrel avantguardista catalana que a més de la poesia en vers i en prosa ( No hi érem, Uh, Canaris fosforescents, A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni hi plou, T'hi sé ...) ha publicat Un parell de llibres de filosofia ficció ( el poble del costat- la foneria i el Paperer ) i estudis sobre escriptors com ara Maragall, Pujols, Vallmitjana, Papasseit, Vila Casas, Vinyoli ... d'entri als Seus escrits verdagueròfils cal destacar l'edició (juntament amb Agnès Prats) del llibre Perles del poeta folguerolenc .

Editorial:  Verdaguer Edicions
Col·lecció: Univers
Núm. Pàgines: 336
ISBN: 978-84-941656-7-2
Preu: 18 €
Punts de venda: Casa Museu Verdaguer i a totes les llibreries. Si no el trobeu, contacteu amb nosaltres a  info@verdaguer.cat

Coberta de Dimonis d'Enric Casasses
Update cookies preferences