#8M: 4a edició de la ‘Galeria virtual de dones’ de la XML

08.03.2022

Actualitat

La Casa Museu Verdaguer, com a membre  Xarxa de Museus Locals s’uneix avui, Dia Internacional de les Dones, a la quarta edició de la galeria virtual #DonesMuseuslocals al Flickr de la XML. Enguany, la Casa Museu s’hi suma amb la peça Poesia èpica i poesia mística, la dona com a al·legoria de la poesia (1902), Emili Fontbona, una peça a la reserva del museu, donació de Francesc Fontbona 2020. En aquesta obra, Fontbona representa les poesies èpiques i místiques de Verdaguer personificades en les figures de dues dones pageses que recorden clarament l’escultura La dona d'Amposta, on l’artista evoca i homenatja la dona pagesa de les Terres de l’Ebre. En representacions plàstiques, la personificació de conceptes abstractes en figures femenines és una de les constants al llarg de tota la història de l’art.

Aquesta imatge se suma a les 27 noves imatges i testimonis de dones vinculades als museus locals i als fons que conserven.  Un any més contribuïm plegats a recuperar  i fer visible la memòria silenciada i el paper de les dones en diferents àmbits i èpoques històriques a partir d’objectes i altres testimonis materials i immaterials conservats als museus de la Xarxa de Museus Locals.

Consulteu la Galeria virtual de dones a: https://www.flickr.com/photos/patcdiba/albums/72157676871083327

Aquesta peça és una de les 16 reproduccions recents, en bronze, de l’original en guix de 1902. Es conserva a la Casa Museu Verdaguer.


Poesia èpica i poesia mística
Emili Fontbona | 1902
Medalló de bronze 2/16 a partir de l’original de guix
Casa Museu Verdaguer
Més informació: https://www.flickr.com/photos/patcdiba/51901328063/in/album-72157676871083327/

 

 

Galeria Virtual de Dones XMLGaleria Virtual de Dones XML

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ