A la venda una sèrie limitada d'Homenatge a Böcklin i Verdaguer'

23.12.2022

Actualitat

La Casa Museu Verdaguer posa a la venda una sèrie limitada de reproduccions de l’obra Homenatge a Böcklin i Verdaguer de l’artista Jordi Cerdà, làmines numerades (I/X) i signades per l’autor. 

Homenatge a Böcklin i Verdaguer (2005) es va exposar a la Casa Museu Verdaguer el novembre del 2021 amb motiu del Col·loqui Internacional Verdaguer, dedicat a les ‘Apropiacions i presències’ del poeta i des d’aquest 2022 és propietat de Fundació Jacint Verdaguer. S’exposà, anteriorment, en tres mostres sobre el romanticisme: 

-Du Romanticisme... A càrrec de Claude Jeanmart i Jordi Cerdà, Château-Musée Du Cayla d'Andillac, França (Març-maig 2007)
-Metaimatges Romàntiques, Sales Antic Ajuntament de Tarragona (Novembre 2008 - gener 2009)
-Romàntic. Olivart Art Gallery de Barcelona (Gener 2016)

La peça, un fotomuntatge acolorit a mà, posar en relació l’illa dels morts del pintor suís Arnold Böcklin amb el  monument de Josep M. Pericas dedicat a Jacint Verdaguer (Barcelona, 1924) i tracta, tal com descriu la historiadora de l’art  Carme Torrent, el tema de la mort i la memòria: 'ens convida a fer una reflexió sobre el trànsit de la vida a la mort d’un poeta que havia esdevingut un símbol per a la societat catalana. Les ruïnes de l’illa dels morts de Böcklin evoquen el rerefons romàntic comú del pintor i del poeta. Els xiprers de l’illa, símbol d’immortalitat i de resurrecció, se sobreposen als xiprers que envolten el monument de Pericas a Verdaguer, i la sobre posició d’imatges ens reforça la idea de pervivència, de renovació del símbol i, per tant, d’immortalitat'. 

Article a la venda a la botiga.verdaguer.cat/art

 

Fotografia del quadreFOTO: 'Homenatge a Böcklin i Verdaguer' (2005), de Jordi Cerdà.
Update cookies preferences