Arnau Vives guanya el II Premi Verdaguer de Recerca

17.12.2020

Actualitat

El filòleg Arnau Vives i Piñas guanya el II Premi Verdaguer de Recerca amb el projecte Estudi i edició crítica d’Excursions i viatges, de Jacint Verdaguer. El veredicte es va donar a conèixer ahir en un un acte retransmès en directe des de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles i que es pot recuperar en aquest enlllaç del Youtube de la Fundació.

 

Arnau Vives, qui actualment es troba en una beca d’estudis a la ciutat de Friburg (Alemanya), va poder participar a l’acte i conversar amb els assistents via telemàtica. Actualment està cursant el programa de doctorat “Estudis lingüístics, literaris i culturals” al Dept. de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona. Projecte de tesi: “La metàfora de l’amic i l’amat: literatura i amància en l’obra de Ramon Llull”.

 

L’acte, va comptar amb l’assistència de l’entitat convocant, la Fundació Jacint Verdaguer i de les entitats col·laboradores. Xevi Roviró i Jordina Boix, president i directora de la Fundació Jacint Verdaguer, M. Carme Bernal (en representació del jurat), Sergi Vilamala, alcalde de l’Ajuntament de Masies de Voltregà, Teresa Macià, responsable d’activitats del MUHBA, museu d’història de Barcelona, M. Àngels Verdaguer – directora de la Càtedra Verdaguer d’estudis literaris · Universitat de Vic. Alba Romanyà, va recollir el guardó en nom del premiat, un trepitjapapers en pedra de Folgueroles i bronze obra del joier Jordi Antentas. El potea Oriol Sauleda va obrir l’acte amb el Cant a Gentil de Canigó i Neus Borrell i Miquel Joan el van cloure amb el seu darrer treball, ‘Lo foc’, en actuacions en directe diversos espais de la Casa Museu Verdaguer.

 

En el veredicte, que va llegir M. Carme Bernal en representació del jurat, es va voler destacar ‘la qualitat i alt nivell dels quatre projectes presentats’ i va voler ‘deixar constància de l'alt valor del projecte que resta com a finalista, Edició i estudi de Los jardins de Salomó. Càntic dels Càntics, de Jacint Verdaguer, presentat pel senyor Jaume Coll Mariné i de l'interès que també aquest projecte finalista pugui veure's realitzat en el marc de l'OCEC de Verdaguer en curs de la Societat Verdaguer i Verdaguer Edicions’.Arnau Vives, guanya el II Premi Verdaguer de Recerca
  • Lliurament II Premi Verdaguer Arnau VivesLliurament II Premi Verdaguer Arnau Vives

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ