Bernat Gasull i Verdaguer Edicions reben el Premi Verdaguer per ‘Maleïda’

14.11.2016

Actualitat

Aquest dissabte 12 de novembre, en el marc de la Fira del Llibre de Muntanya, Bernat Gasull i Carme Torrents recollien el Premi Jacint Verdaguer per Maleïda. L'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto (Verdaguer Edicions, 2016).

D'aquesta manera, es feia públic el veredicte del  2n Premi Editorial del Llibre de Muntanya en la modalitat que reconeix ‘el millor llibre publicat que versa sobre cultura, patrimoni, tradicions i narrativa de muntanya, en llengua catalana'.

L'autor i l'editorial van recollir el guardó de mans del Conseller de Cultura Santi Vila. En el moment de recollir-lo, Bernat Gasull va recordar que Verdaguer fou el primer excursionista català a fer travesses pel Pirineu i reivindicà que ‘cal  recuperar el seu camí perdut, com a patrimoni' i senyalitzar-ne la ruta a peu pel Pirineu. Gasull no s'ha cansat d'explicar les vicissituds del poeta en desenes de presentacions al llarg del territori català. Carme Torrents, com a directora de la Fundació Jacint Verdaguer, va agrair el premi destacant que ‘som una editorial jove que només fa tres anys que es va crear' i remarcant que ‘l'objectiu de la col·lecció Univers era fer arribar Verdaguer a nous públics i el fet que des del muntanyisme es premiï la nostra tasca vol dir que l'hem acomplert plenament'. Maleïda és un dels llibres més venuts de Verdaguer Edicions, l'editorial de la Fundació Jacint Verdaguer.

El jurat del premi ha guardonat l'exhaustiu treball de Gasull per unanimitat, fent públic aquets veredicte: ‘Maleïda és un molt bon treball d'investigació històrica sobre un dels punts més controvertits de l'excursionisme català, si Mossèn Cinto va petjar o no el cim de l'Aneto. L'obra de Bernat Gasull ha comportat una revisió exhaustiva i molt acurada de la bibliografia verdagueriana'.

www.nuvol.com

 

Bernat Gasull  i Verdaguer Edicions reben el Premi Verdaguer per "Maleïda"Foto A.FJV
  • Bernat Gasull  i Verdaguer Edicions reben el Premi Verdaguer per "Maleïda"Foto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ