Cancel·lada l'edició 2020 de la Festa Verdaguer

14.04.2020

Actualitat

Malgrat la cancel·lació de l'edició, amb motiu del 175è aniversari del naixement del poeta, la Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d'Història de Barcelona anuncien una única acció commemorativa a Folgueroles i Barcelona 

Folgueroles i Barcelona, 14 d'abril. La crisi sanitària del coronavirus ha obligat els organitzadors de la Festa Verdaguer a cancel·lar tots els actes previstos per a l'edició 2020, que havia de celebrar-se com cada any entre la segona quinzena de maig i la primera de juny a Folgueroles -poble de naixement del poeta- i Barcelona –a Vil·la Joana, el mas de Collserola on l'any 1902 va morir Verdaguer-. D'aquesta manera, la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de Folgueroles, Amics de Verdaguer i el MUHBA Museu d'Història de Barcelona, com a organitzadors de la Festa, han resolt traslladar la trentena d'actes previstos entre el 15 de maig i el 10 de juny a l'edició 2021.

L'edició 2020 de la Festa coincidia amb el 175è aniversari del naixement del poeta (17 de maig de 1845-2020). Amb motiu de l'efemèride, els organitzadors treballen en única acció commemorativa i participativa que, malgrat les restriccions que imposi la crisi sanitària en aquelles dates, permeti homenatjar la figura del poeta romàntic. L'acte commemoratiu, que tindrà lloc a Folgueroles el diumenge 17 de maig i a Barcelona, a Vil·la Joana, el dimecres 10 de juny, es realitzarà sota el lema ‘Cobriu-me de flors', en referència a un vers del poema «Fulcite me floribus» del llibre Idil·lis i cants místics (1879) de Verdaguer. L'organització donarà a conèixer d'aquí uns dies tots els detalls de l'acció i oferirà informació sobre com participar-hi.

Coincidint també amb l'aniversari del naixement del poeta, la Fundació Jacint Verdaguer va publicar ara fa uns dies un nou web on consultar i reservar en préstec -per a després del període de confinament obligat- el catàleg de la Biblioteca de la Casa Museu. Aquest nou catàleg en línia conté 944 dels 1.555 registres que, en l'actualitat, configuren el fons bibliogràfic de la Fundació Jacint Verdaguer, tots ells relacionats amb el poeta de Folgueroles.

Es tracta de la primera acció d'un conjunt d'iniciatives commemoratives que, com la que se celebrarà a Folgueroles i a Vil·la Joana, a Barcelona, la Fundació i el MUHBA tenien previstes per aquest 2020. La situació de confinament que viu el país no permetrà aquest any la celebració de la Festa Verdaguer 2020 però durant la resta de l'any sí que es preveu la celebració d'una sèrie d'actes al voltant de l'efemèride.

Totes les accions aniran acompanyades de la nova identitat que s'ha creat per donar a conèixer el 175è aniversari del naixement del poeta. La nova marca és un poema visual que convida a descobrir Jacint Verdaguer.

Cancel·lada l'edició 2020 de la Festa Verdaguer

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ