Crònica i fotos del segon cap de setmana

26.05.2015

Actualitat

Galeria d'imatges: Quinzena Literària 2015

Terra i paraula dita en veu alta han estat els protagonistes del  segon cap de setmana de la Quinzena literària que ha estat marcada pel bon temps la comunió entre el paisatge i la literatura.  
El divendres Enric Casasses va llegir els aforismes recollits per Verdaguer a la casa de l'oració els quals han estat aplegats en el llibre Dimonis publicat per Verdaguer Edicions. El poeta i crític literari ens va fer adonar que a mesura que avancen els dies les notes ens revelen un canvi  d'actitud de Verdaguer i dels mateixos dimonis ,que parlen per boca de les possesses, arriben a convèncer-se que a Verdaguer li poden xuclar tot però mai li podran xuclar l'ànima.

El dissabte a migdia una quarantena de poetes, músics i inquiets culturals ens varen aplegar a la Damunt per començar a preparar el “Desvari” de la tarda que va començar amb puntualitat a les cinc i es va acabar passades les vuit del vespre. A la primera part de la tarda vam poder gaudir de la contundència i l'explosió poètica de la Dolors Miquel que , entre altres, va recitar una versió personal del «Sum Vermis», K-100 va prendre un to més líric i va dir el primer poema agenollat, Gerard Horta -al seu torn- va manifestar-se molt reivindicatiu i crític al·ludint al dia de reflexió que vivíem. Els músics Manuel Carmona (guitarra espanyola), Coloma Bertran (violí) i Guillem Plana (guitarra) van començar de manera tímida fent petites il·lustracions per acompanyar els poemes. Però a mesura que avançava la tarda era evident que cada vegada se setien més còmodes tocant entre ells i interactuaven magníficament amb els poetes. Van acompanyar amb una jota un poema recitat per Clara Garí i se'ls va poder sentir amb solos i de fons mentre recitaven Salvador Giralt, Enric Casasses, Maria Izern, Xevi Pujol, Irina Rifà, i una quinzena més de poetes i lectors de poesia que es van afegir a desvariejar.

El diumenge de bon matí mentre s'obria la sala de plens per a les eleccions, anaven arribant a la plaça els caminants per inscriure's. Feia una matí assolellat i un xic fresquet, un temps immillorable per poder fer una caminada que els va portar fins al castell de Sant Llorenç del Munt, on, després d'esmorzar i visitar l'interior de la fortalesa es va poder sentir la Pilar Canudes que va recitar «La veu del Montseny», «La formiga», una prosa autobiogràfica que descriu La Guilleria i va cloure «Per què canten les mares?» que va emocionar els caminants. La caminada es va cloure en el jardí Brins d'espígol de la Damunt on vam poder sentir diversos poemes de flors i «l'Arpa».

A continuació ens vàrem desplaçar als Prats de la Damunt a l'acte “Nova saba per al pi de les tres branques” on Xevi Roviró va presentar els dos convidats a l'acte: Eulàlia Espona coordinadora de l'ANC d'Osona  i Alfred Verdaguer president d'Òmnium d'Osona. Els convidats van fer els seus parlaments que es van basar en encoratjar la gent i preparar-nos per a fer possible un país nou. A continuació, després de ballar la Torinesa, un grup de joves de Folgueroles van representar el poema de Verdaguer «Lo pi de les tres branques» i es va acabar amb una estesa d'una bandera mentre el públic assistent cantava Els segadors.

Crònica i fotos del segon cap de setmanaFoto A. FJV
  • Crònica i fotos del segon cap de setmanaFoto A. FJV
  • Crònica i fotos del segon cap de setmanaFoto A. FJV
  • Crònica i fotos del segon cap de setmanaFoto A. FJV
  • Crònica i fotos del segon cap de setmanaFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ