Docents de secundària s’acosten a Verdaguer

28.09.2019

Actualitat

Docents de secundària s'acosten a Verdaguer en una jornada formativa

Aquest dissabte ha tingut lloc a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles una jornada de formació adreçada al professorat de secundària i batxillerat. Prop de 30 docents, procedents de diversos llocs de la geografia catalana (Olot, Barcelona, Manlleu, Berga…), han participat d'un programa formatiu que incloïa la descoberta dels recursos educatius de la Casa Museu Verdaguer i de la xarxa de centres del patrimoni literari català. 

La jornada s'ha organitzat en tres parts. En la primera, Jordina Boix, directora de la Fundació Jacint Verdaguer ha parlat del valor dels centres de patrimoni literari com a eina al servei dels docents, així com dels objectius de la Fundació J. Verdaguer i dels projectes museístics, editorials i de creació que porta a terme.

Seguidament, l'artista Gemma Sangerman ha apropat al Mapa Literari Català a partir de l'espectacle poètic Espais enllà. Els clàssics de la literatura catalana en un clic, que mostra la força poderosa entre la literatura i el paisatge.

A la tercera part, Raquel Bofill i Biel Barnils, guies de la Casa Museu han conduit la visita a la casa museu i l'entorn, tal com es fa amb les escoles, a partir de les explicacions i la recitació de poemes. Al llarg del recorregut s'ha fet un tast de tres tallers literaris de la Casa Museu: Xiuxiuejar poesia, Poesia pels sentits i Joc de pistes. 

La jornada, de 5 hores de durada, ha estat organitzada per Espais Escrits en col·laboració amb el Departament d'Educació i la Fundació Jacint Verdaguer.

 

Docents de secundària s'acosten a Verdaguer en una jornada formativaFoto A. FJV
  • Docents de secundària s'acosten a Verdaguer en una jornada formativaFoto A. FJV
  • Docents de secundària s'acosten a Verdaguer en una jornada formativaFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ