‘Els nostres Dimonis, sense els de l'Enric, no existirien’ Laia Torrents

10.12.2021

Actualitat

El poeta Enric Casasses i els duet artístic format per Laia Torrent i Roger Aixut es reunien ahir dijous 9 de desembre, a la llibreria Muntanya de llibres per fer conversa sobre els ‘dimonis’ de Verdaguer i les apropiacions que ells n’han fet: d’una banda el llibre, de l’altra la instal·lació sonora en una proposta de ‘teatre expandit’. ‘Nosaltres hem fet els nostres Dimonis que sense els de l'Enric Casasses no existirien’, explicava Laia Torrents. El motiu principal de l’encontre era la instal·lació dels Dimonis de cabosanque a l’església de la Pietat de Vic on es pot veure fins el 9 de gener.

Un espai singular, com destacava algú d’entre el públic, per ser un espai religiós, un espai on el mateix Verdaguer havia estat, i per tenir en el punt de partida uns textos que van posar Verdaguer en conflicte amb la normativa catòlica del seu temps.

Casasses: 'El text de Verdaguer és una bomba, em pregunto com hauria canviat la visió de Verdaguer si aquestes llibretes haguessin aparegut cinquanta anys abans’ i afegia ‘la persona de Verdaguer encarna tota la conflictivitats de la societat súper conflictiva que hi havia a finals del XIX ‘

Roger Aixut apuntava que les protagonistes d’aquells exorcismes observats i ‘anotats’ per Verdaguer són principalment dones pobres de la Barcelona del seu moment.

Per cabosanroque aquests Dimonis són només 'un primer capítol', ‘hi ha infinites interpretacions artístiques i teòriques a fer’.

‘Els nostres Dimonis, sense els de l'Enric, no existirien’ Laia Torrents

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ