Es presenta la Festa Verdaguer 2019

02.05.2019

Actualitat

La Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d'Història de Barcelona presenten la programació de la Festa Verdaguer 2019

 

El programa d'aquest any aplega més d'una trentena d'actes entre espectacles, conferències, itineraris, concerts i activitats de festa popular

Folgueroles, 30 d'abril de 2019.- La Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles i el Museu d'Història de Barcelona han presentat aquest matí a Folgueroles la imatge i el programa d'actes de la Festa Verdaguer 2019. Representants de les dues institucions s'han aplegat a la Casa Museu Verdaguer per presentar en roda de premsa un programa conjunt que s'allargarà durant un mes ‐del 16 de maig al 10 de juny‐ i que aplega més d'una trentena d'actes entre espectacles, conferències, itineraris, concerts i actes populars.

Carles Baronet, alcalde del municipi i president de la Fundació Jacint Verdaguer, ha posat èmfasi en el camí fet per la Fundació i ha recordat que fa 12 anys, quan va començar a presidir-la, la tradicional tallada i plantada de l'Arbre de Maig encara no era Festa Popular d'Interès Cultural, com ho és ara. Així mateix, Baronet ha insistit en la necessitat que les institucions continuïn donant suport a la Fundació Jacint Verdaguer, que treballa per reivindicar i posar de relleu la importància cabdal del poeta folguerolenc.

Per la seva banda la directora de la Fundació, Jordina Boix, ha explicat que en l'edició d'enguany de la Festa Verdaguer aposta per establir vincles, tant de Verdaguer amb altres poetes com del mateix Verdaguer amb la societat del seu temps i la nostra. També ha presentat la temàtica del programa, que s'articula entorn de tres grans temes: literatura, festa popular i natura. I ha presentat la imatge de l'edició d'enguany que gira a l'entorn d'una cita del poema “La lluna” del llibre Al Cel, que esdevé el lema de l'edició: “Arrossegant sa cabellera solta, lo vagarós cometa deixa estela de foc pel firmament!”.

 

La Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona presenten la programació de la Festa Verdaguer 2019FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ