Es repara el dany del Pi de les 3 Branques de Folgueroles

01.01.2015

Actualitat

Una delegació de Folgueroles es desplaça a Castellar del Riu per tractar el tema del Pi de les 3 Branques 

El Pi de les 3 Branques que es va trasplantar a Folgueroles el mes de febrer de l'any passat per tal de posar en valor el símbol que Verdaguer va crear a partir del pi de Campllong (Castellar del Riu). Els ajuntaments de Castellar del Riu i l'ajuntament de Folgueroles van signar un acord i es va decidir de plantar un pi de tres branques a Folgueroles reafirmava i renovava la icona del catalanisme que s'ha mantingut viva al llarg de més de cent anys.

L'arbre es va plantar als Prats de la Damunt de Folgueroles i fou inaugurat amb un acte solemne el 25 de maig amb un parlament de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i amb una emotiva representació de la llegenda que creà Verdaguer sobre l'arbre a càrrec del grup de teatre de Folgueroles.

A finals del mes de maig passat, l'arbre va començar a donar símptomes d'una malaltia que es va poder identificar com els “Escòlids dels pins” un insecte que perfora els brots tendres i crea galeries sota l'escorça de l'arbre fins i tot el poden acabar matant.

En veure'n els primers símptomes es va actuar amb rapidesa i es va anar tractant l'arbre contra aquest insecte agressor; però a mitjans del mes de setembre el pi va patir un altre tipus d'agressió, se li va serrar una de les branques i també el pal que sostenia la bandera pocs metres més enllà.

D'acord amb el conveni, i tenint en compte que és un projecte comú amb la gent del Berguedà, una comitiva formada per l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, el regidors de manteniment i serveis, Cinto Castillo, responsable d'obres de la brigada, Emili Morató i Carme Torrents, directora de la Fundació Jacint Verdaguer han tingut una reunió amb l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Costa, el tinent d'alcalde Joan Segado i un tècnic de jardineria de l'empresa que va fer el transplantament i s'ha arribat als acords següents:

1. Tractar el pi amb insecticida per tal d'atacar els escòlids que estan en estat letàrgic no tornin a actuar ni es propaguin.

2. Reparar el tronc que va ser mutilat i tornar-lo a afegir.

3. Cercar un pi amb tres branques a Campllong i preparar-lo i aclimatar-lo perquè en el moment que sembli més oportú, per l'arbre, es pugui tornar a trasplantar.

4. Continuar celebrant en el mateix indret el proper 24 de maig l'acte simbòlic en torn el Pi de Folgueroles i el 19 de juliol al Pi de Castellar del Riu.

 Folgueroles 7 d'octubre de 2014

 Pi Jove de Campllongels assistents a la reunió davant del Pi Jove de Campllong

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ