Estrena del documental ‘Ricard Torrents. Memòria viva’

10.11.2021

Presentacions

El dissabte dia 13 de novembre, en la tercera jornada del Col·loqui Internacional Verdaguer, s’estrena la primera part del documental Ricard Torrents, memòria viva, una producció de la Fundació Jacint Verdaguer sota la direcció de Carlota Casas i Toni Casassas. La projecció anirà precedida de la conferència del president de la Societat Verdaguer, Ramon Pinyol, «La renovació dels estudis sobre Verdaguer: el reconeixement d’un clàssic».

El documental pretén ser un viatge de descoberta i d’homenatge al pensament, l’obra i la trajectòria vital d’un dels intel·lectuals que més ha fet en els darrers temps per la cultura més enllà dels centres neuràlgics del país, sovint excessivament vinculats a Barcelona. En un acte de generositat, Ricard Torrents consent a compartir una mirada retrospectiva sobre l’obra, les decisions i els actes del passat que, no només l’han portat a ser qui és, sinó que també expliquen una part important del país i de la seva vida cultural.

El conjunt d’entrevistes dona fruit a quatre peces audiovisuals que despleguen aquest pensament: «La literatura i el descobriment de la pàtria mítica», «La llengua i el país», «L’acció pública i el compromís amb la cultura» i «La creació intel·lectual». Obrint un període de reconeixement i homenatge, entre el novembre 2021 i el gener 2022 s’estrenaran totes les peces que després es podran recuperar al yotube de la Fundació.

Dissabte, 13 de novembre

Centre Cultural de Folgueroles (Sala Mirador)

12h. Entrada lliure, aforament limitat. Imprescindible inscripció prèvia a: info@verdaguer.cat

Estrena del documental ‘Ricard Torrents. Memòria viva’
  • Estrena del documental ‘Ricard Torrents. Memòria viva’

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ