Ja tenim 50 anys

21.06.2017

Actualitat

La celebració dels 50 anys és la culminació de l'anhel d'un poble, el català, que volia rendir homenatge al seu poeta. Un desig covat durant la II República i que fou culminat en plena dictadura franquista. No hem de perdre de vista que la creació del museu és el resultat de la tenacitat d'una colla de persones del poble i de fora que van fer que el museu fos possible. De la inauguració frustrada de 1936 a la inauguració real de 1967,  havien passat  31 anys i una guerra pel mig.

Ens trobem davant d'una tipologia de museu popular nascut des de baix, impulsat per la gent del poble i la societat civil. Un camí ple d'entrebancs que va culminar amb un final feliç del qual avui ens en podem enorgullir com a poble i com a país.

Hem fet reformes i podem dir que el museu és un equipament consolidat, però cal assumir  la responsabilitat de mantenir el llegat i la tradició literària, i sobretot, estimular i promoure noves mirades sobre el poeta que va fundar la literatura catalana moderna.

Cinquanta anys de constància i fermesa
Al Cel omple el museu de gom a gom​
Tot un mes de festa dedicat a Verdaguer​

Ja tenim 50 anysFoto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ