Jornades Europees de Patrimoni

26.09.2022

Actualitat

El proper dissabte 8 d'octubre, la Casa Museu Verdaguer celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb diverses activitats obertes per posar de relleu la història i el patrimoni immaterial de casa nostra, ja que unirem literatura i música a través de les figures de Jacint Verdaguer i Joan Tomàs.

Així doncs, el mateix dissabte 8 d'octubre, a 2/4 de 7, s'inaugurarà a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Folgueroles, l'exposició temporal Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés, 1896-1967. Ens hi acompanyarà Liliana Tomàs, comissària de l'exposició i neta del músic. En paraules seves, Joan Tomàs fou "actiu i incansablement entregat a la cultura del país, ja que la seva aportació al patrimoni cultural català és insubstituïble, tant per la quantitat com per la qualitat de la seva obra, a través de l'estudi i la investigació. Va realitzar una important tasca de recerca i de recull de cançons, danses i músiques instrumentals populars i, d'aquesta manera, va treballar per preservar i promoure la música popular com a patrimoni de la cultura catalana." A més, la seva connexió amb Jacint Verdaguer és significativa, ja que va musicar fins a set poemes de Verdaguer. 

Tot seguit, a les 8 del vespre, tindrà lloc el concert Cantar Verdaguer, a càrrec de Cor País Meu. El concert està dedicat a la poesia de Jacint Verdaguer en les diferents expressions musicals que ha inspirat el poeta a músics i compositors del nostre país. Des d'autors de l'època com Amadeus Vives, Càndid Candi i Josep Tàpies, fins d'altres més actuals com Josep Baucells, Rafel Subirachs, Ramon Carreras i Roger Mas. Cor País Meu proposa, doncs, un concert-recital que tracta de mostrar la rica diversitat de temàtiques que el poeta abordà, i ho farà acompanyat de l'actor, cantant i rapsoda Baltasar Fonts.

L'exposició es podrà visitar fins al 20 d'octubre. Per a més informació, podeu clicar aquí.

CartellCartell dels actes
  • Jornades Europees de Patrimoni 2022
  • Exposició "Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés. 1896-1967Cartell de l'exposició

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ