La Biblioteca en línia de la Casa Museu segueix creixent

19.05.2020

Actualitat

Amb motiu dels 175 anys del naixement de Jacint Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer posa en línia el catàleg de la Biblioteca de la Casa Museu. El nou web permet fer consultes i reservar en préstec bona part dels llibres del fons. La iniciativa, que pretén traslladar “La Butaca de Llegir” de la Casa Museu al món digital, té la voluntat de facilitar l'accés a l'obra de Verdaguer i, al mateix temps, de promoure'n la lectura.

Aquest nou catàleg en línia compta amb prop de mil dels 1.555 registres que, a l'actualitat, configuren el fons bibliogràfic de la Fundació Jacint Verdaguer. Tots relacionats amb el poeta de Folgueroles. Com és habitual en aquest tipus d'espais, el catàleg ofereix la possibilitat de fer cerques simples, avançades, per intervals d'anys, així com per índex temàtic i d'autors.

La biblioteca segueix creixent en exemplars i millorant en accessibilitat. Per això, davant qualsevol consulta o suggeriment de millor, us animem a escriure'ns a info@verdaguer.cat

Entre els exemplars susceptibles de préstec, hi ha les dues darreres novel·les sobre Verdaguer, Fills de la terra dura, de David Palomeras (Comanegra)  i Entre l'infern i la glòria, d'àlvar Valls (Edicions de 1984). Si bé el web també recull exemplars exclosos de préstec com són les diferents edicions de l'obra completa de Jacint Verdaguer, o l'específica en poesia i prosa, algunes de les quals primeres edicions amb enquadernacions singulars i pertanyents a sèries numerades que es poden consultar in situ sempre amb motiu de recerques i estudis.

Foto biblioteca Casa Museu VerdaguerFoto biblioteca Casa Museu Verdaguer

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ