La Casa Museu Verdaguer obté els segells Biosphere, Safe Travels i Espai de cultura responsable

31.03.2021

Actualitat

La Casa Museu Verdaguer renova per aquest 2021 el certificat internacional de qualitat mediomabiental i turística Biosphere.  El segell garanteix que el museu es compromet a adoptar mesures continues per tal de gestionar un turisme sostenible, no invasiu pel destí on es troba i, alhora, assegurar un equilibri a nivell econòmic, socio-cultural i mediambiental. 

L’adaptació de mesures extraordinàries amb motiu de la situació pandèmica de la COVID19 han motivat dos reconeixements més, el segell SafeTravels i la inclusió al Cens d'Espais de Cultura responsable del Departarment de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Al llarg de tot aquest any pandèmic, s’ha anat adaptant a la situació seguint les resolucions i recomanacions del Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, a través de l'elaboració del Pla de cotingència, s’han posat a disposició dels visitants totes les mesures de seguretat adients per tal de convertir el museu en un espai segur. Entre totes aquestes mesures caldria destacar la desinfecció i neteja del centre, la distribució de gel hidroalcohòlic tant al personal del museu com al públic, la limitació de l’aforament a sis persones, així com la garantia de la distància de seguretat entre els guies i els visitants. A més, s’assegura la ventilació constant del museu i l’obligatorietat de portar mascareta quan s’entra al recinte. 

El segell Safe Travels és un reconeixement a nivell internacional el qual acredita que es garanteixen les mesures sanitàries actualitzades i homologades des de les institucions oficials en aquell establiment. Així doncs, amb aquest distintiu s’assegura que s’han adoptat mesures de seguretat i prevenció en contra de la COVID-19 marcades, també, per la Organització Mundial de la Salut. Aquest segell té l’objectiu de transmetre confiança a tots els viatgers que visitin l’establiment, fet important a tenir en compte en temps de pandèmia. 

 

Obtenció del segell Biosphere i Safe Travels

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ