La commemoració de la mort del poeta durant el franquisme

04.06.2015

Actualitat

El dia 2 de juny de fa 70 anys (1945) l' Ausona, el setmanari editat  a Vic per la “delegación comarcal de educación popular de  F.E.T. y de la J.O.N.S” dedicava un numero extraordinari al centenari de la mort de Jacint Verdaguer.

A la primera pàgina amb l'emblema de “el yugo y la flechas”, diversos escriptors com Mistral, Miquel Costa i Llobera, Milà i Fontanals i Menendez y Pelayo glosen sobre la figura del poeta. aquest darrer diu:

«Ante un poeta como el señor Verdaguer, la crítica de pormenor enmudece. Solo nos queda aliento para leer admirar, y bendecir a Dios que ha consentido que tal maravilla se escribiese en una lengua "española" y por un sacerdote católico».

La revista, durant l'acte de les Flors del Desvari en el marc de la Quinzena Literària, va ser lliurada a la Casa Museu per la fundació Trueta.

La mort del poeta durant el franquismeFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ