La Festa Verdaguer 2022 en imatges

30.05.2022

Actualitat

Vegeu el recull en imatge dels dos primers caps de setmana de la Festa Verdaguer 2022.
En vídeo: https://www.youtube.com/user/fjverdaguer
I fotografies: https://www.flickr.com/photos/155146713@N02/sets/72177720299365767/

En el primer vídeo, hi trobareu l’estrena dels projectes audiovisuals de la Fundació Jacint Verdaguer: Canigó 1883 i Lo Mariner de Sant Pau en audioconte il·lustrat en històries de sorra per Toni Ortiz. Seguit de la festa de l’Arbre de Maig i l’espectacle El Joglar, a càrrec del músic i compositor Arnau Tordera, que se submergeix als versos del poeta en el seu projecte més auster, intimista i genuí interpretat dins l’església de Folgueroles.

El diumenge, dia central de la Festa a Folgueroles, celebrem de nou els Ballets i les danses tradicionals de Folgueroles a la plaça Verdaguer, amb l’ofrena floral i els actes d’homenatge al poeta davant del Pedró amb el convidat Enric Gomà, qui fa el parlament d’homenatge als Jardins de Can Dachs.

A la tarda, se celebra la I Mostra de glosa de Folgueroles, sota el títol Enfiladors de versos, on es fa lliurament del premis del II Concurs de Corrandes de Folgueroles i es compta amb els glosadors Anna Tuà, Núria Casals, Ferriol Macip, Berta Llos Casadellà i Titot, i la música de violí, guitarra, pandero quadrat i acordió diatònic de Guillem Ballaz i Marta Rius. Una jornada que reivindica la tradició de les corrandes de Folgueroles i entra a formar part de les mostres de cançó improvisades de Països Catalans. 

El segon cap de setmana, recull la conferènncia ‘Joan Amils i el bitllet de 500 pessetes’, acte de donació del fons Joan Amils a la Casa Museu i homenatge al verdaguerià Amils. El dissabte 21, Flors del Desvari arriba a la tretzena edició apostant, com sempre, per la creació poètica i musical en una jam session de música i paraula a l’espai emblemàtic de La Damunt, amb un cartell de poetes i músics que inclou Clara Garí (qui presenta) Carles Dachs, Gerard Cisneros i Chantal Poch, amb la música de Pere Girbau i Carles Girbau. Clou el cap de setmana, la Jornada Verdaguer excursionista, amb la caminada ‘Camins de Verdaguer’, i les rutes guiades ‘Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua’ i ‘Ruta Verdaguer a Folgueroles’.  Una col·laboració de la Fundació Jacint Verdaguer i el club Madteam (FEEC). 

El punt i final al cap de setmana el posa la Banda de l’EMVIC amb concert de vents i percussió a l’ombra dels roures del pla de La Damunt. 

Recupereu també al canal youtube de la Fundació la conferència de Jaume Coll Mariné: Verdaguer, Serrallonga, els poemes i les coses.  https://www.youtube.com/watch?v=2h-TMK4g3sk&t=1558sArbre de aig 2022Estirant l'Arbre de Maig a la Font Trobada (14/05/2022)
  • Ballets de Folgueroles 2022Ball de cintes. Ballets i danses tradicionals de Folgueroles de nou a la plaça Verdaguer

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ