La Festa Verdaguer porta literatura i creació a Sant Miquel de Cuixà

17.06.2022

Actualitat

La sala capitular del monestir de Sant Miquel de Cuixà esdevenia un dels escenaris de la Festa Verdaguer 2022 i acollia el passat diumenge dia 5 de juny l’acte ‘Un fil de tinta. Una proposta literària de debat i recital, on l’actriu Sílvia Bel i el pianista Carles Beltran van estrenar una proposta de lectura musicada del gran poema èpic Canigó. Prèviament, a la taula rodona «Literatura i natura», es va debatre sobre llengua, literatura i Pirineus, on van participar Núria Bendicho, novel·lista, i Josep Checa, poeta i ramader. La taula va ser moderada per Sebastià Portell, president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, en substitució de Ramon Pinyol, qui s'excusava per motius de salut.

Unes 120 persones omplien la sala, procedents de molts punts de la geografia catalana, principalment Folgueroles, Barcelona i el Conflent, en un acte de germanor entre els territoris de parla catalana units pel llegat literari pel poeta. L’acte organitzat per la Fundació Jacint Verdaguer en col·laboració amb el Museu d’història de Barcelona, L’AELC i el Casal del Conflent, va comptar amb l’assistència de repsentant de les entitats i la presència destacada del director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

L’obra de Perejaume ‘De com el Pirineu en mans de Verdaguer va esdevenir un fil de tinta’ posava nom a un acte literari, que al cap de 20 anys dels actes festiu del centenari de la mort de Verdaguer (2002), reivindicava Verdaguer en aquest espai simbòlic i uneia els vessants del Pirineu i de la llengua a partir de la literatura.

La Festa Verdaguer porta literatura i creació a Sant Miquel de Cuixà
  • La Festa Verdaguer porta literatura i creació a Sant Miquel de Cuixà
  • La Festa Verdaguer porta literatura i creació a Sant Miquel de Cuixà
Update cookies preferences