La Fundació Jacint Verdaguer presenta el cartell i el programa de la Quinzena literària

03.05.2016

Actualitat

Verdaguer 2016 fusiona espectacles de nova creació, actes literaris i festa popular

Laura Borràs: ‘Tenim per davant una festa literària espectacular'

La Cantata Canigó, el Festival Literari Flors del Desvari de joves poetes, i l'espectacle Cos a Cos de Biel Mesquida, són alguns dels espectacles inèdits.

Flors del Calvari  veurà la llum en una nova edició crítica dins la Quinzena

Poesia. Dita, llegida, escoltada, publicada, interpretada. Aquest matí, la Fundació Jacint Verdaguer ha presentat en roda de premsa el cartell i el programa de la Quinzena Literària Verdaguer2016, que tindrà lloc a Folgueroles i comarca del 17 de maig al 5 de juny.

En l'acte, a la Casa Museu Verdaguer, a Folgueroles, hi han intervingut les institucions implicades, això com persones responsables de l'organització dels actes: concerts, espectacles, presentacions de llibres, actes literaris i festa popular.

M. àngels Blasco, directora de Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central i patrona de la Fundació Jacint Verdaguer ha destacat el caràcter supramunicipal del programa, que enguany tindrà, a més de Folgueroles, actes a Vic i La Gleva. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha remarcat el valor dels clàssics i el repte de fer present, avui, autors com Ramon Llull i Jacint Verdaguer. Verdaguer 2016 se suma així al actes de l'Any Llull i posa en el centre del programa el llibre Perles d'Amic i Amat, en reconeixement als dos grans poetes catalans.  ‘La Fundació Jacint Verdaguer se suma activament a l'Any Llull i en destaca la manera com implica les escoles' (Laura Borràs).  

En nom d'Amics de Verdaguer, la seva presidenta, Maria Homs, ha recordat el caràcter popular i la implicació cívica que han fet, des de sempre, ben viva aquesta Festa. Carme Torrents, directora de la Fundació Jacint Verdaguer, ha detallat dia a dia el programa. L'obertura és el dia 17 de maig, dia del 171 aniversari del naixement del poeta de Folgueroles.

El primer acte, la Cantata Canigó, és fruit d'un exhaustiu treball amb les escoles, que implica més de 1.500 alumnes i 17 centres educatius i que es podrà veure –en una forma més reduïda- en una única actuació a l'Atlàntida de Vic. La seguirà ‘Com sona l'amor' un espectacle també treballat amb alumnes que du a reinterpretar Verdaguer.

Al llarg de la Quinzena hi haurà actes amb els llibres com a protagonistes, com el Mercat de llibre Vell de poesia, la presentació inèdita de l'obra Flors del Calvari en edició crítica (Verdaguer Edicions), o la conferència ‘El llibre d'Amic i Amat' i l'experiència mística de Blanquerna' a càrrec de Joan Santanach, comissari de l'Any Llull. Per la seva banda Carles Baronet, alcalde de Folgueroles, ha remarcat el treball fet en el reconeixement de Jacint Verdaguer com a poeta de Folgueroles i ha recordat que queda pendent el reconeixement del poeta com a poeta nacional català.

Dins del programa, els espectacles poètics donaran nova dimensió a l'obra de Verdaguer, Llull, Vinyoli i altres autors. Es podran seguir els recitals de ‘Flors del Calvari', ‘Cos a cos' de Biel Mesquida, o el recital poètic de Cloenda. La música prendrà especial relleu en el Concert per a veu i orgue a La Gleva i el concert de Band the Cool Ensamble amb músics d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa.

Amb el cartell 2016, la tradicional Festa Verdaguer de Folgueroles es consolida com un esdeveniment literari nacional de primer ordre. Poetes. Corals. Sales de concerts. Escoles. La implicació de persones i entitats de Folgueroles i comarca, esdevé cabdal, i la clau d'un cartell que s'allarga quinze dies i aglutina activitats per a tots els públics.

CONTACTE de comunicació:
Jordina Boix
Fundació Jacint Verdaguer

La Fundació Jacint Verdaguer presenta el cartell i el programa de la Quinzena literàriaFoto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ