La Fundació Jacint Verdaguer s'adhereix a la campanya Donants de veu

22.04.2021

Actualitat

 
La Fundació Jacint Verdaguer s'adhereix a la campanya Donants de Veu,  iniciativa lectora promoguda per la La Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració d'Espais Escrits, Òmnium Cultural i Amical Wikimedia.
 
La campanya, que s'inicia aquest Sant Jordi, convida les persones que ho vulguin a enregistrar audiolectures dels clàssics catalans amb l'objectiu d'arribar, en cent dies, a enregistrar i pujar cent audiolectures a les principals plataformes mundials d'audiollibres lliures (Librivox).

La campanya compta amb un web, Donants de Veu amb recursos lectors on les persones interessades només hauran de triar l'obra d'un autor català o d'una autora catalana que hagi mort com a mínim fa vuitanta anys (a partir del 1940), enregistrar-se mentre la llegeixen i publicar el fitxer d'àudio a les plataformes obertes perquè tothom pugui escoltar-les i gaudir-ne. Entre aquests autors hi ha disponibles totes les obres de Jacint Verdaguer. Per fer suport en les recomanacions i en la tria d'obres sobre Verdaguer, les persones que ho vulguin també es poden posar en contacte amb la Fundació a través de comunicacio@verdaguer.cat
 
El projecte, que s'impulsa des de la UOC amb una àmplia representació de la societat civil és una iniciativa d'impuls a l'audiollibre, a la creació d'audiolectors i a l'acció conjunta en favor de la llengua, que a més a més, promou la presència de continguts audiovisuals en català a internet.

La Fundació Jacint Verdaguer ja ha treballat en l'impuls de l'audiollibre, amb la publicació el 2017 de Canigó, amb veu de Lluís Soler, una obra disponible a Spotify i anteriorment amb l'edició de Canigó 125 veus, disponible a Youtube.
 
 
 
Gràfica de la campanyaImatge gràfica de la campanya

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ