La Fundació Jacint Verdaguer s’encarregarà de la custòdia de Sant Francesc s’hi moria

28.12.2012

Actualitat

La tradició del pas de Sant Francesc d'Assís per la Plana de Vic i la devoció que sentia Verdaguer pel sant de la pobresa i amic de la natura van inspirar el poeta a la creació de diverses poesies, fins al punt de dedicar-li un llibre sencer. L'ermita de Sant Francesc i de la font de Pou de Vida són indrets que tenen un valor simbòlic en l'obra del poeta de Folgueroles i ,per tant, formen part delsespais escrits de l'autor.

En un moment en què l'ordre dels franciscans deixa de tenir seu a la ciutat de Vic, per traslladar-se a la provincial de Barcelona, una colla de benefactors de l'ermita -representats per Pere Girbau - han proposat a la Fundació Jacint Verdaguer que actuï com a “sagristana” de l'ermita i vetlli per l'ús social i cultural d'aquest equipament.

La Fundació Jacint Verdaguer que dinamitza i promou activitats sobre el poeta a diversos llocs vinculats amb la seva vida i obra tant ha acollit aquesta proposta amb interès i considera que Sant Francesc d'hi moriaSant Jordi  i la Damunt són tres ermites amb un alt valor simbòlic per a la Plana de Vic i per a la cultura catalana perquè han estat font d'inspiració pel poeta Jacint Verdaguer i formen part del patrimoni literari català. Poder afegir aquesta ermita als itineraris literaris honora a la fundació ja que demostra la seva capacitat de preservar el patrimoni tangible i intangible de l'autor i ha confiança que generen les accions que articula aquesta entitat nascuda el 2007.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ